Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strigăt de disperare: Familia nu poate repatria trupul unui comandant de navă român, mort de 2 luni în China. Autorităţile vor să-i facă înmormântarea în mare

Freepik.com
navă

Un comandat de navă din România, care a murit în urmă cu aproape două luni, este blocat la bordul navei într-un port chinez. Familia nu-i poate repatria trupul, iar autorităţile chineze vor să-i facă înmormântarea în mare, pentru că se tem de un eventual focar de tulpină indiană, anunță Mediafax.

Trupul neînsufleţit al comandantului de navă Dan Sandu, din România, este blocat de două luni într-un port chinez, pe nava pe care a condus-o. Familia nu îl poate repatria, iar chinezii vor să îl arunce în mare, pentru că se tem de un eventual focar de COVID-19 cu tulpina indiană.

Soţia comandantului, Gabriela Sandu, spune că „înmormântarea în mare” nu e altceva decât aruncarea trupului peste bord și exclude acest procedeu. Familia cere ca măcar cenuşa comandantului să fie adusă acasă.

„În acest moment, dorinţa mea este ca nici într-un caz să nu fie aruncat în mare, că sună foarte pompos, înmormântare în mare, dar nu este. Deci, aşa cum este interzis să arunci plastice în mare, cum poţi să arunci un om în mare? Numai pentru că a avut nenorocul să moară pe vapor şi să fie exact în perioada epidemiei de COVID”, spune Gabriela Sandu.

Din cauza refuzului autorităţilor chineze de a interveni, echipajul de pe vas a fost nevoit să raţionalizeze alimentele.

Pe 15 aprilie, nava Vantage Wave a ajuns în China pentru a descărca 25.000 de tone de lingouri de aluminiu, iar patru zile mai târziu, în 19 aprilie, bărbatul a decedat.

„De atunci, corpul neînsufleţit al comandantului român se află în frigiderele navei. Nava şi-a continuat voiajul prin diferite porturi pentru a încerca să repatrizeze trupul neînsufleţit. A fost în Singapore, Coreea de Sud, Malaysia, Taiwan, Vietnam, Filipine şi Japonia. Niciuna dintre aceste ţări nu a dorit preluarea trupului neînsufleţit”, a spus Aadrian Mihălcoiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor din România.

Familia comandatului român a făcut o solicitare și către Ministerul Afacerilor Externe din România și așteaptă ajutorul pentru a-l repatria pe marinar. .

Medicul de bord spune că, cel mai probabil, acesta ar fi suferit un infarct miocardic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.