Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STS a instalat echipamente care îmbunătăţesc comunicarea pe staţii radio în metrou

STS

STS a instalat echipamente care îmbunătăţesc comunicarea pe staţii radio în metrou. Astfel, echipajele de Ambulanţă, SMURD, pompieri, poliţişti şi jandarmi pot comunica mai eficient pe timpul intervenţiilor în situaţii de urgenţă.

Metrorex şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale au demarat un proiect de extindere a acoperirii Platformei Comune TETRA la reţeaua de metrou a Municipiului Bucureşti. Aceasta asigură servicii de comunicaţii radio mobile digitale de voce şi date, criptate, pentru autorităţile şi instituţiile statului român cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă, potrivit news.ro.

Citește și: SURSE - Tăriceanu pregătește o mișcare de efect: ce înseamnă, de fapt, topirea ALDE în PSD

”Forţele de intervenţie beneficiază de comunicaţii specializate destinate coordonării eficiente în cazul misiunilor din staţiile şi tunelele de metrou ale Capitalei. Operaţionalizarea noilor echipamente va reduce considerabil timpii de intervenţie ai salvatorilor, fiind asigurat un răspuns prompt şi eficient în sprijinul cetăţenilor”, au transmis STS şi Ministerul Transporturilor, într-un comunicat de presă.

Acoperirea radio s-a realizat etapizat la un număr de 13 staţii de metrou din cadrul magistralelor M1 şi M3 şi în tunelurile de metrou adiacente acestora. Totodată, se fac demersuri ca, până la finalul acestui an, să se extindă acoperirea Platformei Comune TETRA pe toate magistralele de metrou.

Pentru realizarea acestui proiect sunt utilizate tehnologii moderne care asigură transmiterea semnalului în standard TETRA prin intermediul fibrei optice, a cablurilor speciale radiante şi a sistemelor de antene distribuite.

Citește și: OFICIAL - CCR explică decizia referitoare la alegerile locale. Cum a reuşit Guvernul să-şi conteste propria ordonanţă

Platforma comună TETRA oferă interoperabilitatea tuturor structurilor care intervin în cazul situaţiilor de urgenţă sau altor evenimente care pun în pericol cetăţenii.

Staţiile radio individuale permit comunicarea securizată la locul incidentului, transmiterea informaţiilor către dispeceratele care coordonează intervenţia şi solicitarea de suplimentare a echipajelor în cadrul evenimentelor majore.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale este administratorul componentelor de cooperare şi securitate ale Platformei TETRA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.