Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STS, anunț important pentru cei aflați în situații dificile: pot fi localizați prin GPS, doar cu Internetul pornit pe telefon, în caz de urgență

113 sts

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a implementat o facilitate suplimentară de localizare a persoanelor aflate în situaţii de urgenţă care sună la 112, aceasta permiţând, după acceptul apelantului, transmiterea coordonatelor geografice de pe telefonul său mobil, dacă acesta dispune de o conexiune de date activă şi de un telefon dotat cu funcţia de localizare.

Citește și: DEZASTRU TOTAL pentru Polonia: CJUE a decis că trebuie să suspende imediat aplicarea legii pentru reducerea vârstei de pensionare a judecătorilor Curții Supreme

"Persoanele aflate în situaţii de urgenţă, care solicită ajutor la Serviciul 112, au o şansă în plus pentru a transmite informaţiile de localizare. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în calitatea sa de administrator al Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă conform OUG nr. 34/2008, cu modificările şi completările ulterioare, a implementat o facilitate suplimentară de localizare care permite, după acceptul apelantului, transmiterea coordonatelor geografice de pe telefonul mobil al apelantului, dacă acesta dispune de o conexiune de date activă şi de un telefon dotat cu funcţia de localizare", se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Conform sursei citate, noua facilitate de localizare 112 prin web este menită să contribuie la îmbunătăţirea informaţiilor privind poziţionarea în teren a apelantului, în situaţiile în care acesta nu poate oferi detalii exacte cu privire la locul în care se află. În acest sens, în vederea obţinerii acceptului pentru determinarea informaţiilor de localizare, operatorul 112, pe timpul procesării apelului de urgenţă, comunică apelantului propunerea de realizare a unei localizări mai precise a acestuia.

Citește și: Florin Cîțu, ieșire virulentă la adresa liderului PSD: 'Dragnea, fă plângere poporului român!'

"Astfel, pentru a nu întârzia în niciun fel acordarea unor eventuale sfaturi de specialitate de către dispeceri, după transferarea cazului către agenţiile specializate de intervenţie, operatorul 112 va reintra în legătură cu apelantul şi îi va transmite acestuia prin SMS un link personalizat pentru geolocalizarea terminalului de pe care s-a efectuat apelul. După activarea conexiunii de date şi a funcţiei de localizare, prin accesarea link-ului primit în SMS de către apelant, coordonatele geografice se vor transmite implicit către SNUAU, fiind integrate automat în aplicaţiile de procesare a apelurilor de urgenţă", arată STS.

Citește și: Viorica Dăncilă a semnat și îi SFIDEAZĂ pe protestarii din Piața Victoriei: numire CONTROVERSATĂ în Guvern

Funcţionarea facilităţii de localizare 112 prin web este dependentă de modelul terminalului mobil, de sistemul de operare al acestuia, de metodele standard de localizare implementate şi configurate în respectivul echipament, de setările privind permisiunile de localizare prin intermediul telefonului mobil de pe care se iniţiază apelul la numărul unic de urgenţă 112, precum şi de nivelul semnalului GPS din zona în care se află apelantul, menţionează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.