Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STS: Aplicația Corona-Forms este utilizată de autoritățile medicale, nu va localiza persoane

presentdangerchina.org
supraveghere control localizare

Aplicația Corona-Forms este utilizată de autoritățile medicale și nu va localiza persoane. Precizarea aparține reprezentanților Serviciului de Telecomunicații Speciale și apare în contextul în care în spațiul public circulă mai multe întrebări legate de modernizarea platformei.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) nu dezvoltă o aplicație bazată pe colectarea informațiilor de localizare a persoanelor, ci o funcționalitate suplimentară a aplicației Corona-Forms, utilizată în prezent de autoritățile medicale.
Noua funcționalitate va permite o monitorizare medicală a cazurilor COVID-19, pe baza informațiilor introduse în aplicație de entitățile prevăzute în Ordinul Ministrului Sănătății pentru aprobarea fluxului informațional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecția cu virusul SARS-CoV-2.

La solicitarea Ministerului Sănătății, pe platforma Corona-Forms, vor fi prezentate într-o interfață grafică internă de tip hartă adresele declarate în timpul anchetei epidemiologice de către persoanele care au rezultate pozitive la virusul SARS-CoV-2. Această funcționalitate va fi disponibilă doar factorilor de decizie și va permite filtrarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, pe zone, până la nivelul străzilor.

„Reiterăm faptul că această funcționalitate nu presupune monitorizarea persoanelor. STS a dezvoltat, pe baza cerințelor operaționale stabilite de Ministerul Sănătății, un sistem informatic care permite centralizarea datelor cu privire la persoanele confirmate cu noul coronavirus. La acest moment, potrivit Ordinului Ministrului Sănătății pentru aprobarea fluxului informațional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecția cu virusul SARS-CoV-2, fiecare laborator care realizează teste a început procedura de introducere în sistemul informatic a rezultatelor obținute, fiind posibilă generarea rapoartelor la nivel național ori județean sau doar pentru anumite zone. De asemenea, sistemul informatic permite transmiterea către fiecare pacient și către medicii de familie a mesajelor SMS și e-mail-urilor cu rezultatele testului COVID-19”, au explicat reprezentanții STS.

STS precizează că își manifestă toată deschiderea pentru susținerea demersurilor guvernamentale în gestionarea efectelor pandemiei de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.