Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studenţii arădeni fac apel la donare de medicamente, saci de dormit şi produse de igienă pentru refugiaţi

inquamFOTO/Octav Ganea
refugiati ucraina

Liga Studenţilor Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" (UVVG) Arad se implică în campania de sprijinire a refugiaţilor ucraineni şi colectează lucruri de care aceştia au nevoie, lansând şi un apel pentru donarea de medicamente, echipamente medicale, saci de dormit, produse de igienă sau pentru bebeluşi, potrivit Agerpres.

Studenţii îi ajută atât pe cei 48 de refugiaţi care se află în municipiul Arad, cât şi pe cei aflaţi încă la frontiera cu Ucraina.

"Avem alături de noi 12 studenţi care vorbesc ucraineană şi astfel putem comunica cu ei, aflându-le toate nevoile. Vom continua să colectăm donaţii în Campusul Universitar 'Vasile Goldiş' şi în perioada care urmează, pentru că am aflat că acesta este doar începutul, alte sute de refugiaţi urmând să sosească zilele viitoare în Arad", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Liga Studenţilor UVVG.

Referitor la campania de strângere de donaţii, cei interesaţi să sprijine sunt aşteptaţi în Campusul Universitar de pe strada Liviu Rebreanu, în biroul Ligii Studenţilor sau în Biroul Studenţi Străini.

"Necesarul cel mai mare, în momentul de faţă, este cel de medicamente şi echipament medical, dintre care amintim: hemostatice; antiinflamatoare (+unguent); antialgice; antipiretice; Panadol pentru copii; bandaje; atele; pansamente; produse de igienă personală (săpun, periuţa de dinţi etc); pături; saci de dormit; baterii externe; produse de bebe; absorbante; alimente neperisabile şi uşor de transportat", transmit studenţii.

O echipă mixtă din cadrul UVVG, formată din cadre didactice, reprezentanţi ai Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră şi studenţi, se va deplasa în localităţile de graniţă Petea şi Halmeu pentru o întâlnire cu Asociaţia Ucrainenilor şi găsirea celor mai bune soluţii pentru a veni în sprijinul refugiaţilor.

Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" Arad a anunţat încă de duminică implicarea în ajutorarea refugiaţilor, prin oferirea de cazare în cămine studenţeşti sau de servicii medicale.

Primii refugiaţi au ajuns în judeţ marţi dimineaţă. Este vorba de 48 de mame şi copiii lor plecaţi din zonele Cernăuţi şi Cernobîl, ei fiind cazaţi într-o clinică privată din municipiul Arad.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.