DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Studenţii de la UMF Iași sunt amenințați de profesori pentru a nu recunoaște public abuzurile care se întâmplă în universitate

news.umfiasi.ro/
umf iasi

Denunţ pentru abuz în serviciu şi şantaj împotriva profesorilor UMF Iaşi, care nu primesc studenţii nevaccinaţi la examene.

Studenţii sunt constrânşi şi ameninţaţi de cadrele didactice, spune Liga Studenţilor, care a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, scrie alephnews.ro.

„Suntem efectiv terorizați de așa-zișii reprezentanți ai studenților, care fac presiune pe noi să nu recunoaștem în public abuzurile care se întâmplă în UMF. De la bun început, au pactizat cu conducerea universității și nu ne-au luat apărarea”, mărturisește un student.

„Din păcate, în acest moment se fac presiuni imense asupra studenților, în special asupra celor nevaccinați să recunoască care dintre ei au colaborat cu Liga Studenților în elaborarea denunțului înaintat la Parchet. Se fac tot felul de presiuni ca studenții, care au fost vătămați, să nu meargă ca martori la Parchet sau să își schimbe declarațiile. Sunt niște fapte foarte grave. În momentul de față, Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași se comportă efectiv ca un stat totalitar comunist”, susține Emilian Man, președintele Ligii Studenților.

Un caz concret de discriminare şi abuz a fost înregistrat de un cadru didactic care a organizat examenul pentru materia predată pe 27 mai, în afara sesiunii ordinare, spun cei din Ligă.

Rectorul universității își menține poziția atunci când îi reamintim de acest subiect.

„Prin decizia pe care am dat-o, am considerat că studenții noștri au posibilitatea să aleagă una din opțiuni. Le asigurăm posibilitatea de a nu se prezenta la un examen și de a-și susține examenul la momentul în care această pandemie va fi dispărut. Mie mi se pare revoltător faptul că un student la medicină își permite să facă o asemenea acțiune, această petiție semnată de un număr impresionant de studenți”, a fost explicația rectorului UMF Iași, Viorel Scripcariu.

Pe fondul acestor demersuri, UMF Iași a revenit cu o altă decizie prin care asigură testarea gratuită a tuturor studenților. Acum, la UMF există 5 centre de testare antigen gratuite, cheltuielile fiind asigurate de universitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.