Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studenții din Basarabia, ajutați să ajungă și să se acomodeze în România de colegii mai mari

FDVPDR
tineri elevi studenti

Studenții din Republica Moldova, aflați în primul an de studii la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, sunt ajutați de colegii mai mari să ajungă și să se acomodeze în România.

Clubul studenților organizează timp de trei zile proiectul dedicat bobocilor care vin din Republica Moldova.

„Clubul Studenților Basarabeni și Bucovineni „Ștefan cel Mare și Sfânt” din cadrul Ligii Studenților din Universitatea Dunărea de Jos din Galați, în parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Casa de Cultură a Studenților Galați și Direcția Cămine - Cantine organizează în perioada 26.09.2022 – 29.09.2022, proiectul tradițional Tutoriat Boboc”, anunță organizatorii, conform Mediafax.

Prima parte a proiectului constă în organizarea unei curse speciale pentru transportul noilor studenți din Republica Moldova în România. Autocarul va prelua studenți din raioanele Ialoveni, Hîncești, Cahul, Orhei și Nisiporeni pe care îi va transporta la Galați.

Luni seara, la sosirea în Campusul Studențesc „Alexandru Ioan Cuza” din Galați, noii studenți vor fi întâmpinați de voluntari ai Clubului Studenților Basarabeni și Bucovineni „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Ei vor fi ajutați să se cazeze provizoriu în Căminul studențesc „C” până la semnarea contractelor de studii.

Ulterior, voluntarii îi vor ajuta pe boboci „în toate aspectele pe care le implică viața de student la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, de la acomodarea cu campusul studențesc și corpurile facultăților și implicarea în activități extracuriculare până la obținerea permisului de ședere.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.