Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studenții teologi din Iași cer MAI ca preoții și episcopii să fie lăsați să țină slujbe în spații închise 'măcar singuri'

Captură youtube.com
preoți

Studenții teologi din Iași cer MAI ca preoții și episcopii să fie lăsați să țină slujbe în spații închise „măcar singuri”, pentru respectarea „libertății de conștiință”, anunță MEDIAFAX.

Societatea Studenților Teologi din Iași (SSTI) solicită Ministerului Afacerilor Interne (MAI) să revină asupra deciziei cu privire la suspendarea tuturor activităților religioase desfășurate în spații închise, în sensul permiterii oficianților cultelor (episcopi, preoți ș.a.m.d.) să îndeplinească ritualurile religioase măcar singuri sau alături de co-ministranți (diaconi, dascăli, cântăreți etc.), în vederea respectării libertății de conștiință, arată studenții teologi.

Citește și: Coronavirusul lovește și în Loteria Română! Începând de astăzi vor fi închise agențiile loto

Potrivit acestora, prevederea din decretul de instituire a stării de urgență referitoare la restrângerea unor drepturi nu restrânge libertatea religioasă. De asemenea, închiderea lăcașurilor de cult fără a permite preotului să săvârșească serviciile religioase chiar singur sau în format restrâns este o măsură disproporționată, care atentează la existența libertății de conștiință.

Societatea Studenților Teologi din Iași susține că îndeplinirea ritualurilor este o componentă esențială a libertății de gândire, conștiință și religie, protejată de CEDO.

Citește și: Cercetătorii au descoperit! Cât timp rezistă coronavirusul în aer

„Săvârșirea cultului este, în viziunea creștinătății, expresia concretă a credinței, a dobândirii sănătății trupului și a sufletului. Prin limitarea acesteia de către stat este încălcată într-un mod grav libertatea de conștiință, iar cultul Bisericii este expresia concretă a acestei libertăți”, adaugă SSTI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.