Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studenţii UNATC vor susţine spectacole de teatru în şcolile cu predare în limba română din Italia

antena3
studenti unatc

O echipă de profesori şi studenţi, masteranzi şi doctoranzi, va susţine în şcolile cu predare în limba română din Italia spectacole de teatru şi ateliere de pedagogie artistică prin joc în cadrul Caravanei UNATC, care va avea loc în perioada 13-21 octombrie, informează Agerpres.

Iniţiativa face parte din proiectul "Caravana UNATC pentru diaspora şi românii de pretutindeni", organizat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale", sub patronajul Administraţiei Prezidenţiale şi sprijinit de către Ministerul Educaţiei din România. Programul din Italia are ca partener principal Ambasada României din ţara-gazdă, informează un comunicat transmis AGERPRES.

Inaugurarea oficială a proiectului în Italia va avea loc pe 14 octombrie, la sediul Ambasadei României în Italia, în prezenţa ambasadorului României în Italia, Gabriela Dancău, a preşedintelui Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor, Natalia Intotero, şi a rectorului UNATC, Liviu Lucaci.

Cei prezenţi se vor bucura şi de un spectacol de teatru şi dans, "Magia Sânzienelor", susţinut de către studenţii actori ai Caravanei UNATC, în costume populare româneşti. Spectacolul îmbină ritmurile tradiţionale cu magia şi farmecul nopţii de sânziene. Punerea în scenă urmăreşte povestea a doua tinere fete, care, mânate de nerăbdarea aflării ursitului, cheamă Sânzienele în ajutorul lor.

Pe 15 şi 16 octombrie, Caravana UNATC va susţine la sediul Ambasadei României un Atelier de formare pentru cadrele didactice, prin mijloace artistice şi joc, precum şi două spectacole lângă Roma, la Villaggio Romeno: "Magia Sânzienelor" şi "Tradiţii româneşti".

În producţia "Tradiţii româneşti", studenţii UNATC ai secţiei de Păpuşi dau viaţă marionetelor prin momente de dans folcloric românesc şi clasic, realizate cu măiestrie şi bucurie. Spectacolul foloseşte muzica drept limbaj universal, menit să împărtăşească tradiţiile româneşti.

Programul celor două zile se desfăşoară între orele 14,00 şi 18,00 şi accesul este gratuit.

În cursul săptămânii şcolare 17-21 octombrie, Caravana UNATC va susţine în şcolile din Roma şi în localităţile din apropiere - Alatri, Ladispoli, Albano Laziale - activităţi de pedagogie artistică, dedicate copiilor între 5 şi 14 ani: ateliere de jocuri teatrale, susţinute de o echipă mixtă de la Departamentele UNATC de Pedagogie teatrală şi Şcoala Doctorală, ateliere Happy Minds, susţinute de Asociaţia parteneră Happy Minds, ateliere de proiecţii şi discuţii pe marginea filmelor, susţinute de Facultatea de Film, precum şi ateliere de aplicaţii digitale interactive, susţinute de studenţi de la Departamentul UNATC de Cercetare.

Platformă culturală itinerantă de practică şi introducere teoretică în instrumentele de pedagogie artistică, "Caravana UNATC pentru diaspora şi românii de pretutindeni" facilitează cunoaşterea culturii şi învăţarea limbii române, prin metode şi mijloace puse la dispoziţie de arta teatrului şi filmului.

Italia este a doua ţară ce va fi vizitată de către Caravana UNATC, după deplasarea din Republica Moldova - 23 septembrie-1 octombrie, dedicată Educaţiei prin Teatru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.