Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studentul australian eliberat din arest din Coreea de Nord respinge acuzațiile de spionaj

inchisoare puscarie gratii

Studentul australian care a fost eliberat săptămâna trecută după ce a fost reţinut în Coreea de Nord a declarat marţi că acuzaţiile Phenianului potrivit cărora el ar fi un spion sunt „în mod evident false” însă nu se va mai întoarce în ţară, conform Reuters, potrivit news.ro.

„Acuzaţia că sunt un spion este în mod evident falsă. Singurul material pe care l-am predat NK News a fost cel publicat pe blog, la fel am procedat şi cu celelalte instituţii media”, a scris Sigley pe Twitter.

Citește și: ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni - Plouă zi de zi, scăpăm temporar de caniculă

El a adăugat: „Întreaga situaţie mă întristează foarte mult pentru că nu îmi voi putea continua studiile de master la Universitatea Kim Il Sung din Phenian”.

„Sunt în continuare foarte interesat de Coreea de Nord şi doresc să continui cercetarea. Însă momentan nu am planuri de a vizita din nou ţara, cel puţin pe termen scurt”, a adăugat Sigley.

Citește și: Avertismentul medicilor: NU consuma castraveți murați dacă suferi de aceste boli

Agenţia de stat a Coreei de Nord a informat, sâmbătă, că Alek Sigley a comis "acte de spionaj” prin colaborarea sa cu presa străină.

Sigley este un utilizator al reţelelor sociale şi un colaborator al mai multor organizaţii media internaţionale, printre care şi NK News, un site de ştiri american care are sediul în Coreea de Sud şi se concentrează pe ştiri despre Coreea de Nord.

Citește și: Gabriela Firea, mesaj pentru urechile fine din politică, la externarea din spital: Nu mor caii când vor câinii

"Investigaţiile au demonstrat că la instigarea NK News şi a altor instituţii media anti-Coreea de Nord, el a predat instituţiilor fotografiile şi informaţiile analizate în Phenian, folosindu-se de cardul de identitate de student”, a informat agenţia KCNA.

"Cele şase articole publicate de Alek reprezintă întreaga sa activitate şi ideea că aceste articole, publicate transparent sub numele său real între ianuarie şi aprilie 2019, ar fi anti-stat este o reprezentare greşită pe care o respingem”, a afirmat Chad O’Carroll, CEO-ul NK News.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.