Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU - Bolile care pot fi tratate cu canabis

viataverdeviu.ro
canabis

Conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din New Mexico, floarea de canabis poate fi eficientă în a oferi o ameliorare imediată a stării persoanelor care suferă de depresie, scrie Forbes potrivit Mediafax.

Canabisul este o soluţie pe termen scurt pentru persoanele care suferă de depresie, o afecţiune care afectează aproximativ 1 din 5 adulţi din SUA, şi adesea duce la alte afecţiuni precum cancerul, anxietate, schizofrenie, demenţă, diabet, boli cardiovasculare şi dureri cronice.

„Concluziile sugerează că, cel puţin pe termen scurt, majoritatea pacienţilor care utilizează canabis prezintă efecte antidepresive, deşi amploarea efectului şi amploarea experienţelor cu efecte secundare variază”, se arată în lucrarea oamenilor de ştiinţă americani.

La șase luni de izbucnirea pandemiei noul coronavirus rămîne o necunoscotă - Revista Nature prezintă misterele cu care se confruntă oamenii de știință

Pentru realizarea studiului, autorii au analizat 5.876 de rezultate raportate anonim de către 1.819 de persoane care au consumat canabis pentru tratarea depresiei. Cercetătorii au concluzionat că, în medie, pacienţii au raportat o îmbunătăţire a simptomelor la doar câteva minute după consumarea mugurilor de canabis în formă naturală, uscată.

Prin comparaţie, produsele farmaceutice convenţionale utilizate pentru tratamentul simptomelor depresiei prezintă primele efecte după câteva săptămâni sau chiar luni. Mai mult, studiul notează că potenţialele efecte secundare asociate cu aceste produse farmaceutice tradiţionale includ sedarea, agitaţia, anxietatea, demotivarea şi ideea suicidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.