Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu alarmant - Noua 'BOALĂ TERIBILĂ' de care suferă două treimi dintre europeni

securitate cibernetica

Două treimi din europeni suferă de stres cibernetic, 63% dintre respondenți recunosc că sunt îngrijorați de știrile despre breșe de date și 72% din persoane spun că numărul de parole pe care trebuie să le gestioneze le provoacă stres - sunt câteva din rezultatele unui raport al Kaspersky Lab, conform Mediafax.

În urma studiului, realizat în Europa, s-a constatat că 70% din respondenți se simt stresați când vine vorba de protejarea dispozitivelor și 62% sunt copleșiți de cantitatea de informații sensibile pe care le dețin.

„Acest nivel de stres este justificat, având în vedere că 59% dintre utilizatori se așteaptă să se confrunte cu o problemă de securitate cibernetică în următoarele 12 luni, iar 54% recunosc că au fost victimele unui incident în ultimii cinci ani”, precizează autorii raportului.

Putin, mutare de 'șah geopolitic' la finala Cupei Mondiale - înainte de întâlnirea cu Trump. Avertisment pentru România

Potrivit Kaspersky Lab, pe fondul nivelului ridicat de stres se înregistrează scăderea încrederii în organizații și tehnologie pentru a proteja datele.

„În studiu, participanții au fost întrebați în ce aplicații au avut încredere cel mai puțin că le protejează datele împotriva breșelor sau a atacurilor, iar rezultatele au arătat că încrederea în rețelele de socializare și aplicațiile de mesagerie este cea mai scăzută (32%, respectiv, 25%). Aplicațiile pentru schimbul de fotografii, cele de ride-sharing și aplicațiile muzicale au fost mai de încredere, mai puțin de 10% dintre oameni spunând că nu s-ar baza pe ele să le gestioneze datele, în ciuda faptului că organizații din aceste industrii au înregistrat breșe de date de amploare”, arată studiul.

Se anunță o săptămână fierbinte! Șeful DIICOT, 'pregătit pentru orice' după demiterea Laurei Codruța Kovesi

„Absența corelației dintre risc și încredere este demonstrată și de constatările că mai mult de jumătate (56%) dintre europeni ar avea încredere să le dea partenerului datele de conectare pentru dispozitivele lor. În același timp, doar 11% dintre respondenți ar avea încredere într-o soluție de management de parole, în ciuda faptului că oamenii se dovedesc în mod constant o verigă slabă în ceea ce privește securitatea”, spun specialiștii Kaspersky Lab.

Studiul a fost efectuat de firma de cercetare Opinion Matters în perioada 23 mai - 3 iulie 2018, pe un eșantion de peste 5.000 de angajați care utilizează computere, din Franța, Germania, Italia, Spania, Danemarca și Olanda.

Kaspersky Lab este o companie globală din domeniul securității cibernetice, prezentă pe piață de peste 20 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.