Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU ALARMANT pentru traditia romaneasca: Martisorul DISPARE definitiv

martisor

Un sturdiu realizat in primele luni ale anilor 2013, 2014 si 2015 releva o realitate alarmanta pentru traditia romaneasca - sunt oferite din ce in ce mai putine martisoare an de an. Astfel specialistii estimeaza ca obiceiul risca sa dispara cu totul in doar 10 ani daca tendinta actuala continua.

"Studiul subliniază faptul că majoritatea femeilor nu mai păstrează tradiția de a purta marțișoare. 86% dintre bărbații care oferă sau au oferit mărtișoare apreciază ca demotivant faptul că acestea nu sunt purtate de către doamnele și domnișoarele care le primesc. Acest comportament atrage diminuarea acțiunilor barbaţilor de a căuta, cumpăra și oferi mărtișoare la începutul lunii martie", se arata intr-un comunicat al organizatiei Miss Romania, la solicitarea careia a fost realizat studiul.

Organziatia Miss Romania anunta ca a demarat un proiect pentru a contracara riscul disparitiei obiceiului de a oferi martisoare. Ea își propune să resensibilizeze femeile, în special pe tinere, în privința modului în care receptează și valorizează primirea mărțișoarelor și păstrarea tradițiilor și sărbătorilor naționale.

Mărțişorul, sub forma inițială a unui șnur roșu-alb și, deseori, a unui bănuț de argint, este o veche formulă prin care se sărbătorește venirea primăverii, întoarcerea la viață a naturii. În România este perceput și ca o modalitate de a arată respect și afecțiune persoanelor cărora li se oferă. Acest obicei este regăsit de asemenea în Bulgaria, Albania și, mai puțin, în Grecia și Italia.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.