Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: Aproape 50% dintre turiştii români plănuiesc să-şi facă vacanţa în ţară

business-review.eu
romania turism

Aproape 50% dintre turiştii români plănuiesc să-şi facă şi anul acesta vacanţa în ţară, iar printre destinaţiile vizate se numără litoralul românesc, Transilvania, Maramureş şi Delta Dunării.

Potrivit unui studiu realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro, care a şi lansat în martie o campanie Early Booking pentru turiştii dornici să profite de preţuri accesibile pentru cazările de vară, litoralul românesc va fi şi anul acesta destinaţia de top a românilor pentru vacanţa de vară.

În ceea ce priveşte rezervările pentru sezonul estival, doar 26,3% susţin că au ales deja un pachet turistic pentru vacanţa lor şi că şi-au făcut deja planurile de concediu. 54,6% au declarat că încă nu au rezervat nimic, în timp ce 19% dintre ei sunt de părere că ar trebui să aştepte până ce situaţia sanitară şi politică din Europa se va stabiliza.

Cu toate că restricţiile impuse de pandemie au fost, cel puţin pentru moment, complet ridicate în România, astfel că turiştii au liber la deplasări necondiţionate, aceştia rămân prudenţi în ceea ce priveşte rezervările vacanţelor cu foarte mult timp înainte.

Potrivit raportului Travelminit, turiştii au mai multe motive pentru care preferă să mai aştepte înainte de a lua în calcul un sejur în ţară. Printre acestea se numără situaţia actuală în Ucraina (31,2%), indecizie cu privire la destinaţia aleasă (31,2%), situaţia financiară personală (24,7%) şi lipsa noilor vouchere de vacanţă (23,4%).

De asemenea, printre criteriile pe care turiştii români le analizează atunci când vine vorba despre rezervarea unei cazări, studiul Travelminit menţionează preţurile accesibile (66,3%), pachetele de cazare care includ şi una sau mai multe mese (49,3%), posibilitatea plăţii cu vouchere de vacanţă (44,4%), cuantumul reducerii oferite de unitate (26,8%), rezervarea fără avans (37,6%) sau anularea gratuită (40,5%), potrivit Agerpres.ro.

"Contextul geopolitic şi ridicarea totală a restricţiilor, în contextul în care Europa vorbeşte despre un nou val de infecţii Covid-19 şi de revenirea măsurilor sanitare, îi face pe turişti să fie în continuare precauţi vizavi de călătoriile interne şi internaţionale. Potrivit sondajului Travelminit, 47,8% dintre ei au luat decizia de a călători exclusiv în România vara aceasta, în timp ce doar 3,9% au ales să nu se deplaseze deloc pe durata sezonului estival", precizează sursa citată.

Printre destinaţiile vizate de ei în ţară se numără litoralul românesc (votat de 24,9% dintre participanţi), Transilvania (aleasă de 17,1% dintre respodenţi), Maramureş (votat de 12,7% dintre participanţi) şi Delta Dunării (cu 8,8% din voturi).

În ceea ce priveşte tipul de vacanţă pentru sezonul estival, turiştii români îşi doresc o vacanţă la mare (39%), la munte (31,1%), la tratament şi relaxare într-o destinaţie balneo (13,1%) sau o vacanţă tip city-break (9,7%).

Cât priveşte bugetul pentru vacanţă, cei mai mulţi respondenţi (25,1%) ar aloca între 2.001 şi 3.000 de lei pentru vacanţa de vară, opţiunea lor fiind urmată de intervalul 500 şi 1.450 de lei (votat de 21,3% dintre respondenţi) şi 1.451 şi 2.000 de lei (votat de 20,8%).

Preferinţe există şi în ceea ce priveşte tipul de unitate de cazare. Cei mai mulţi turişti aleg în continuare variantele clasice de cazare: pensiuni (40,1%) şi hoteluri (39,1%). De asemenea, pe fondul restricţiilor din ultimii doi ani, care i-au făcut pe cei mai mulţi turişti să se orienteze spre unităţi de cazare mai intime, perfecte pentru grupurile restrânse, a apărut şi un trend ascendent privind apartamentele (votate de 7,7% dintre respondenţii la studiu).

Potrivit Travelminit.ro, o veste bună privind bugetul pentru vacanţa de vară a turiştilor români este anunţul Guvernului potrivit căruia, în 2022, va emite din nou vouchere de vacanţă. Totodată, voucherele de vacanţă (tichete şi card) rămase nefolosite din anii trecuţi (2019 şi 2020) mai pot fi utilizate pentru a rezerva cazări în România până în iunie 2022 inclusiv.

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conţine 7500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platformă şi acoperă o gamă largă de cazare în toată ţara (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţa rezervărilor cu card de vacanţă. În 2021, Travelminit a raportat 13,5 milioane de euro vânzări în România şi 16 milioane de vizite pe platformă.

Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 150 milioane de euro şi peste 350 de angajaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.