Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: Companiile sunt îngrijorate de criza financiară, al doilea val al pandemiei şi de sănătatea angajaţilor

Operation World
Irlanda

Guvernul irlandez a asigurat joi că noul ''lockdown'' decretat pe 21 octombrie pentru o durată de şase săptămâni dă rezultate în combaterea epidemiei de COVID-19, dar a avertizat că este ''prea devreme pentru a striga victorie'', relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

''Dacă nu am fi luat această decizie am fi văzut mult mai mulţi bolnavi şi, din nefericire, mult mai mulţi oameni ar fi murit'', a declarat la postul public RTE ministrul irlandez al învăţământului superior, Simon Harris. El şi-a exprimat speranţa că restricţiile vor permite populaţiei să petreacă în decembrie Crăciunul într-o ''oarecare normalitate'', dar mai ales ''vor ajuta la salvarea de vieţi''.

Citește și: Monica Pop a răbufnit, după ce valul 2 de coronavirus a prins nepregătite autoritățile: De ce nu mai avem producții autohtone și importăm orice?

Ultimele date publicate miercuri de autorităţile irlandeze indică 675 de noi cazuri de COVID-19 şi şase noi decese, bilanţul deceselor de la începutul pandemiei ajungând la 1.896. Numărul bolnavilor internaţi este de 372, cu 14 mai puţini faţă de ziua precedentă, dintre care 41 sunt la terapie intensivă.

''Cred că putem privi spre anul 2021 cu o anumită speranţă. Nu va fi un moment magic, în care să privim calendarul şi COVID să fi dispărut, însă ar putea fi anul vaccinului'', a mai spus ministrul irlandez.

Conform noilor restricţii, mai puţin severe decât în primăvară, irlandezii pot ieşi din case pentru a face mişcare pe o rază de maxim cinci kilometri şi sunt interzise orice întâlniri sub acelaşi acoperiş sau vizitele la rude ori prieteni. Telemunca este obligatorie în toate cazurile unde aceasta este posibilă, magazinele neesenţiale, barurile şi restaurantele sunt închise, cele din urmă făcând numai livrări, dar rămân deschise şcolile şi grădiniţele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.