Dacă vă plac dulciurile e bine să vă gândiți de două ori la cantitatea consumată. Oamenii de știință au descoperit că zahărul accelerează îmbătrânirea.
Consumul de cantități mari de alimente cu adaos de zahăr ar putea avea un efect hiperactiv asupra ceasului biologic al organismului, chiar și atunci când restul dietei e compusă din alimente sănătoase. Un nou studiu efectuat pe 342 de femei albe și negre de vârstă mijlocie a constatat că cei care mănâncă cantități mari de zahăr adăugat au celule „aspect mai în vârstă”.
Descoperirile ar putea explica de ce unii oameni par să îmbătrânească mai repede sau mai încet decât alții care au trăit același număr de ani. Aportul de zahăr ar putea fi un factor important, trecut cu vederea.
Cercetătoarea în domeniul alimentației Barbara Laraia de la Universitatea din California Berkeley spune că, pe baza rezultatelor ei și ale colegilor ei, reducerea a 10 grame de zahăr adăugat în fiecare zi a fost „asemănătoare cu întoarcerea ceasului biologic cu 2,4 luni, dacă este susținută în timp”, informează Science Alert.
Comentează