Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: Decesele asociate COVID-19 în Danemarca au fost mai numeroase în rândul bărbaţilor decât în cel al femeilor

fullfact.org
danemarca

Numărul bărbaţilor care au murit din cauza COVID-19 în Danemarca a fost de două ori mai mare decât cel al femeilor, a anunţat miercuri Statistics Denmark, relatează Xinhua.

Un studiu efectuat în rândul a 3.550 de cetăţeni danezi care au murit din cauza COVID-19 între martie 2020, când COVID-19 a apărut pentru prima dată în Danemarca, şi sfârşitul anului 2021, a arătat că rata mortalităţii, şi în special distribuţia în funcţie de gen, a fost inegală între grupurile demografice, potrivit Agerpres.ro.

În timp ce rata globală a mortalităţii a fost de 61 de decese la 100.000 de cetăţeni, rata mortalităţii pe grupe de vârstă şi sexe a fost de 46 din 100.000 de femei şi puţin peste 81 din 100.000 de bărbaţi.

"Rata mai mare a mortalităţii în rândul bărbaţilor poate avea cauze diferite, precum stilul de viaţă, dar acestea nu sunt circumstanţe pe care le-am investigat", a declarat Anne Vinkel Hansen, cercetător în cadrul Statistics Denmark.

Analiza a mai arătat că rata mortalităţii în rândul şomerilor a fost de trei ori mai mare decât în rândul celor angajaţi.

Rata mortalităţii în rândul persoanelor cu studii superioare a fost, de asemenea, semnificativ mai mică decât în rândul celor cu un nivel de educaţie mai scăzut.

Statens Serum Institut (SSI), institutul de sănătate publică din Danemarca, a declarat că, până pe 2 mai, în ţară s-au înregistrat în total 3.119.099 de cazuri de COVID-19, dintre care 6.191 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.