Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu făcut de savanții din Londra și Sydney: Cangurii pot comunica cu oamenii

Agerpres
canguri

Cangurii pot comunica cu oamenii, arată un studiu făcut de cercetători din Londra și Sydney. Înainte de studiu, se credea că numai animalele domestice pot face acest lucru.

Cangurii au comunicat „intenționat” cu oamenii, au stabilit cercetătorii, care credeau până acum că acest comportament este rezervat animalelor domestice, precum câinii, caii sau caprele, scrie CNN.

Citește și: CTP amendă usturătoare pentru jignirile aduse Bisericii Ortodoxe Române

Experții de la Universitatea din Roehampton, Londra, și de la Universitatea din Sydney au prezentat cangurilor alimente în cutii de plastic. După ce au încercat și nu au reușit să deschidă cutiile, cangurii și-au îndreptat privirile spre oameni, ba chiar uneori i-au împins sau zgâriat pentru a le cere ajutorul, scrie agerpres.ro.

„Privirea lor era destul de intensă”, a declarat co-autorul Alexandra Green, cercetător post-doctoral la Școala de Științe Veterinare din Sydney: „Înainte credeam că numai animalele domestice încearcă să ceară ajutor pentru o problemă. Dar și cangurii o fac. Dacă nu pot deschide cutia, se uită la om și se întorc la container. Unii dintre ei și-au folosit nasul pentru a-l împinge pe om și unii s-au apropiat de om și au început să îl zgârie, cerând ajutor".

Citește și: CCR a hotărât: Legea care interzice referirea la identitatea de gen în şcoli este neconstituţională

Astfel, cangurii ar putea să își adapteze comportamentul pentru a interacționa cu oamenii.

Zece din 11 canguri testați în studiu s-au uitat „activ” la persoana care a așezat alimentele în cutia de plastic pentru a le obține. Nouă dintre cele 11 animale s-au angajat într-o „formă sporită de comunicare”, au spus cercetătorii.

Citește și: Cutremur în SPP! Au fost schimbați toți șefii! Capul gărzii pretoriene a lui Klaus Iohannis, uns la conducerea unei structuri!

Studiul a implicat animale din mai multe grădini zoologice din Australia. Animalele, deși erau familiarizate cu oamenii, erau considerate nedomesticite.

„Cercetările noastre arată că potențialul de comunicare între oameni și animale a fost subestimat, ceea ce indică o dezvoltare interesantă în acest domeniu”, a spus McElligott.

Citește și: Mesaj sfâșietor al unui judecător, către politicieni: În timp ce voi făceaţi prima împărţire a caşcavalului, la noi încă se murea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.