Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: Femeile, care au trăit în urmă cu mii de ani, participau la vânătoare alături de bărbați

Femeile, care au trăit în urmă cu mii de ani, participau la toate sesiunile de vânătoare, inclusiv la cele care vizau animalele de talie mare, potrivit unui studiu realizat de Universitatea California, potrivit observatornews.ro.

Potrivit unui nou studiu s-a descoperit că femeile care au trăit în urmă cu mii de ani participau la vânătoare, alături de bărbați.

Aproape jumătate dintre vânătorii care locuiau pe continentul american, în urmă cu mii de ani, ar fi putut să fie femei.

Un studiu apărut recent face lumină în privinţa unei probleme spinoase, îndelung dezbătută. Nu vorbim despre cifre, ci despre rolurile pe care le-au avut dintotdeauna bărbaţii şi femeile.

Citește și: Jurnalistul Radu Tudor trage semnalul de alarmă! Iată ce animale sunt purtătoare ale unei versiuni mutante de SARS-CoV-2 ce poate fi transmisă oamenilor

Contrar credinţelor de mii de ani potrivit cărora femeile au stat din cele mai vechi timpuri acasă, să aibă grijă de copii şi să facă de mâncare, mai aveau o îndeletnicire deloc de neglijat. Mergeau şi ele la vânătoare, alături de bărbaţi. Şi se avântau la asta chiar şi când venea vorba despre animale de talie mare.

Ba mai mult, să ştiţi că statutul de vânător nu era unul ocazional. Aproape jumătate dintre vânătorii care locuiau pe continentul american, în urmă cu mii de ani, ar fi putut să fie femei.

Concluzia aparţine cercetătărilor de la o universitate din America, în urma descoperirii unui schelet de femeie, înmormântă alături de nenumărate arme de vânătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.