Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: Încălzirea globală ar putea duce la dispariția peștilor mari

pesti

Oceanele mai calde au mai puţin oxigen, iar peştii mari nu pot supravieţui în aceste condiții. Toată biodiversivitatea marină este pusă în pericol, dar nu numai.

Încălzirea globală este o problemă presantă, iar cercetătorii încearcă să vadă întregul spectru de repercusiuni pe care le poate avea asupra vieţii oamenilor, dar şi a mediului înconjurător, conform Mediafax.

Ce arată un nou studiu, publicat în Science pe 6 ianuarie, este că schimbarea climatică afectează ireversibil oceanele. Peştii vor fi mai mici, pentru că cei mari nu pot supravieţui în oceane în care oxigenul este scăzut.

Prin urmare, industria de pescuit poate avea dificultăţi. În plus, pescuitul excesiv va duce la o scădere a ofertei în viitor, insuficientă să „hrănească” întreaga lume.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Kiel au analizat sedimente de pe fundul oceanului vechi de circa 116.000-130.000 de ani (perioada interglaciară) şi arată că încălzirea globală ar trebui să fie luată în serios, măcar în ultimul ceas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.