Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU: Jumătate din avuţia mondială va fi deţinută de 1% din populaţia globului

bani

Cei mai bogati oameni din lume, reprezentând 1% din populatia globului, vor detine în 2016 o avere cumulata echivalenta cu cea detinuta de restul de 99% din populatia lumii, a apreciat luni ONG-ul britanic Oxfam într-un studiu publicat înainte de Forumul Economic Mondial de la Davos, transmite AFP.

Potrivit acestui raport, partea din avutia mondiala care revine celor mai bogati 1% a crescut pâna la 48% în 2014 de la 44% în 2009 si este posibil sa treaca pragul de 50% în 2016. Din restul de 52% din avutia mondiala aproape 46% este detinut de restul celor 20% dintre cei mai înstariti în timp ce 80% din populatia mondiala nu îsi împarte decât 5,5% din patrimoniul mondial.
'În 2014, membrii elitei internationale detineau, în medie, o avutie de 2,7 milioane de dolari fiecare în timp ce 80% din populatia mondiala detine în medie 4.166 de dolari fiecare', se arata în raportul Oxfam.
'Amploarea inegalitatilor la nivel mondial este pur si simplu vertiginoasa si prapastia dintre bogati si restul populatiei se adânceste rapid', a declarat directorul Oxfam, Winnie Byanyima. Pentru a combate aceasta inegalitate extrema, Oxfam cere statelor sa rezolve problema evaziunii fiscale, sa taxeze mai mult capitalul decât munca, sa introduca salariul minim si sa îmbunatateasca serviciile publice.
Aproximativ 2.500 de participanti din peste 140 de tari si peste 300 de lideri politici din întreaga lume sunt asteptati în perioada 21-24 ianuarie la cea de a 45-a editie a Forumului Economic Mondial de la Davos.

AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.