Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU Metroul, cel mai insalubru mijloc de transport în comun din Londra

facebook.com
metrou Londra

Peste 20 de bacterii diferite identificate în rețeaua de metrou londoneză demonstrează că acest mijloc de transport în comun este cel mai insalubru din capitala Marii Britanii, a declarat joi un om de știință pentru Xinhua. Acesta susține că aceeași problemă ar putea exista și în alte metropole ale lumii și ar putea constitui un risc pentru sănătatea persoanelor cu un sistem imunitar slăbit, relatează agerpres.

Doctor Paul Matewele, expert în microbiologie și imunologie, a condus o echipă de cercetători care a efectuat o analiză a unor mostre prelevate din taxiuri, autobuze și din tunelurile de metrou pentru a afla cât de periculos este pentru sănătate transportul public din capitala Marii Britanii.

Cele 22 de tipuri de bacterii diferite descoperite în unele dintre liniile de metrou din Londra au demonstrat că transportul subteran este, în general, cea mai insalubră metodă de transport din Londra, notează cercetătorii.

Linia Metropolitană este cea mai curată, conform rezultatelor analizei, conținând 11 tipuri de bacterii, iar linia Victoria este cea mai puțin igienică, aici fiind identificate 22 de tipuri de bacterii — printre acestea numărându-se și Klebsiella pneumoniae, sau bacilul lui Friedlander.

Matewele, om de știință în cadrul Departamentului de microbiologie de la London Metropolitan University, s-a arătat surprins de diversitatea speciilor microbiene relevate de rezultatele analizei. "În tunelurile de metrou au fost de asemenea identificate bacterii provenind de la rozătoare, precum șobolanii și șoarecii, dar și urme de bacterii din fecale și din (sistemul de — n.r.) canalizare. În cazul contactului direct, acestea pot duce la contaminarea apei sau pot provoca infecții dermatologice cum ar fi abcesele", a precizat acesta, joi, pentru sursa citată. Cercetătorul a adăugat că "speculează" că "rezultatele ar fi similare" în alte orașe mari.

Matewele a precizat că persoanele care au un sistem imunitar perfect funcțional nu sunt afectate de prezența acestor bacterii, însă el a declarat că situația s-ar putea schimba în cazul unei creșteri a procentului de patogeni umani din grupul de risc 3. "Până în prezent singurele pe care le-am izolat au fost (bacteriile — n.r.) din grupul de risc 2", a asigurat cercetătorul.

"Dacă liniile de metrou ar fi dezinfectate, iar oamenii care au călătorit cu metroul s-ar spăla pe mâini înainte de a mânca riscul de infecții ar fi redus", a subliniat Matewele.

12,8 milioane de persoane utilizează zilnic metroul londonez, autobuzele și taxiurile. Acest lucru reprezintă o provocare pentru mulți dintre aceștia, însă Matewele precizează că "adevăratul coșmar este reprezentat de bolile pe care le pot provoca bacteriile invizibile care călătoresc alături de oameni".

În autobuzele din Londra au fost identificate între 11 și 13 tipuri de bacterii, iar în taxiurile particulare au fost găsite în urma analizelor între 11 și 14 tipuri de bacterii, precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.