Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu OMS: Până la 43.000 de oameni se poate să fi murit din cauza secetei, în Somalia, anul trecut

sudan malnutriţie

Actuala secetă din Somalia, cu mai multe sezoane de recolte distruse, ar fi putut cauza până la 43.000 de decese în ţară anul trecut, jumătate dintre victime fiind copii mai mici de cinci ani, relevă un studiu prezentat luni de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi citat de EFE.

Studiul, bazat pe calculul deceselor suplimentare înregistrate anul trecut în comparaţie cu anii precedenţi, avertizează de asemenea că între 18.100 şi 34.200 de oameni şi-ar putea pierde viaţa în prima jumătate a acestui an din cauza crizei, potrivit Agerpres.

Cifrele sunt mai mari decât cele înregistrate în decursul secetei cu care s-a confruntat ţara din Cornul Africii în anii 2017 şi 2018.

Cercetarea a constatat că mortalitatea în Somalia în timpul crizei actuale a crescut de la 0,33 la 0,38 de morţi la 10.000 de persoane, pe zi, anul trecut, un nivel care ar putea creşte la 0,42 la jumătatea anului 2023.

Ratele se dublează în cazul copiilor mai mici de cinci ani, subliniază studiul.

Somalia se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani, care a cauzat cinci sezoane consecutive de recolte proaste, lăsând cinci milioane de persoane în situaţie de nesiguranţă alimentară şi două milioane de copii expuşi riscului de malnutriţie.

Naţiunile Unite au solicitat comunităţii internaţionale 2,6 miliarde de dolari pentru a sprijini ţara în actuala criză, sumă cu care speră să fie ajutate 7,6 milioane de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.