Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU Peste jumătate dintre români își monitorizează sănătatea cu ajutorul telefoanelor smart

Peste jumătate dintre români (56%) consideră că monitorizarea continuă a stării de sănătate cu ajutorul dispozitivelor inteligente i-a ajutat la reducerea nivelului de stres în perioada pandemiei, relevă un studiu de specialitate, publicat miercuri, notează Agerpres.

Aceeaşi cercetare derulată de producătorul de smartphone-uri Oppo arată că 52% dintre cei intervievaţi au răspuns că apelează la telefonul smart pentru a-şi monitoriza starea de sănătatea, numărul de paşi efectuat într-o zi, pulsul şi/sau saturaţia de oxigen.

Celelalte dispozitive menţionate de respondenţii studiului pentru monitorizarea funcţiilor vitale ale organismului sunt: smartwatch-ul - în proporţie de 17%, respectiv fitness band (9%).

Citește și: VIDEO Cîțu îl contrazice pe Barna: Dacă am înţeles eu greşit mesajul, ar fi bine să se clarifice

Conform sursei citate, cei mai mulţi dintre participanţii la studiu au fost atenţi la mişcare, în contextul limitărilor pandemiei, astfel că 61% şi-au contorizat numărul de paşi, în timp ce 39% şi-au monitorizat saturaţia de oxigen, iar 37% au inclus pulsul printre funcţiile vitale cărora le-au dat atenţie sporită în acest context.

De asemenea, 55% dintre respondenţi au admis că, în perioada pandemiei, au resimţit un nivel mai crescut de anxietate comparativ cu intervalul similar anterior, dar 56% consideră că dispozitivele tehnologice i-au ajutat la reducerea acesteia.

Mai mult, peste două treimi (68%) din totalul celor chestionaţi au păstrat obiceiul de a fi atenţi la stare lor de sănătate, monitorizând-o atent cu ajutorul dispozitivelor smart.

Din portofoliul Oppo fac parte, printre altele: smartphone-ul Oppo Reno5 Lite, fitness band-ul Oppo Band şi căştile Oppo Enco X, toate destinate monitorizării stării de sănătate, dar şi pentru sesiuni de relaxare, activităţi sportive şi deconectare.

Oppo este unul din liderii mondiali în domeniul dispozitivelor inteligente.

Compania este prezentă în peste 40 de ţări şi regiuni si are şase institute de cercetare, cinci centre R&D la nivel global şi un centru internaţional de design la Londra. Oppo colaborează cu peste 50 de operatori de telefonie mobilă din toată lumea pentru a accelera dezvoltarea tehnologiilor 5G la nivel internaţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.