Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU Peste un sfert dintre copiii indieni au avut COVID-19

gov.uk
coronavirus

Mai mult de un sfert (25,3%) dintre copiii din India cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani ar putea să fi contractat deja maladia COVID-19, potrivit unui studiu serologic guvernamental publicat joi, mai mult decât procentul estimat de 21,5% la nivelul populaţiei generale care ar fi fost infectată până în prezent cu noul coronavirus, informează Reuters.

Studiul, realizat pe un eşantion de 35.7000 de persoane cu vârste de peste 10 ani, a fost organizat în ultimele două luni şi oferă estimări mult mai mici în comparaţie cu oricare altă cercetare de acest tip în privinţa numărului mediu de persoane care au contractat COVID-19, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Prima reacție adversă a unei persoane vaccinate anti-Covid, în România! I-a paralizat temporar fața .

Teste separate, realizate pe un grup de peste 700.000 de persoane din întreaga Indie de compania de diagnosticare Thyrocare Technologies, au arătat că 55% dintre locuitorii Indiei, care are o populaţie de 1,35 miliarde de persoane, ar putea să fi fost deja infectaţi cu noul coronavirus, a declarat pentru Reuters directorul acelei companii, săptămâna trecută.

Oficial, India a raportat un total de 10,8 milioane de infectări, ocupând locul al doilea la nivel mondial după Statele Unite, deşi numărul cazurilor noi a înregistrat o scădere rapidă după vârful înregistrat la jumătatea lunii septembrie, când cazurile zilnice raportate se apropiau de pragul de 100.000.

Noul studiu naţional sugerează însă că peste 290 de milioane de persoane din India ar fi putut să fie deja infectate cu SARS-CoV-2.

"Imaginea de ansamblu ne arată că peste 75% din populaţie poate chiar în această perioadă să se infecteze", a declarat Vinod Kumar Paul, coordonatorul grupului guvernamental de experţi care alcătuiesc strategia de vaccinare. Acelaşi specialist şi-a îndemnat compatrioţii să continue să respecte distanţarea socială şi să poarte măşti de protecţie.

Citește și: Codrin Ștefănescu vrea susținere totală pentru Liviu Dragnea: Este foarte important pentru el să-i scrieți!

Dintre cei 7.171 de angajaţi din sectorul medical indian, testaţi aleatoriu, 25,7% au prezentat anticorpi la noul coronavirus. Autorităţile din capitala Indiei, New Delhi, au anunţat în această săptămână că metropola se apropie de momentul în care va dobândi imunitate de grup prin infectare pe cale naturală, întrucât 56% dintre rezidenţii săi au deja anticorpi la COVID-19.

Guvernul federal indian a anunţat, de asemenea, că 46% dintre cei 9,6 milioane de angajaţi în sistemul medical la nivel naţional au primit prima doză a unui vaccin anti-COVID-19 de la debutul campaniei de imunizare, care a început pe 16 ianuarie.

India, care doreşte să vaccineze 300 de milioane de persoane până în luna august, atât în spitale de stat, cât şi în clinici private, a început de curând să administreze vaccinuri anti-COVID-19 angajaţilor aflaţi în prima linie a luptei contra pandemiei, precum personalul din Poliţie, şi va începe în curând să vaccineze populaţia vârstnică, a precizat Secretarul pentru Sănătate, Rajesh Bhushan, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Prima reacție adversă a unei persoane vaccinate anti-Covid, în România! I-a paralizat temporar fața .

Campania de vaccinare din India, considerată de autorităţile locale drept cea mai mare din lume, a început cu două vaccinuri: cel creat de alianţa AstraZeneca-Oxford şi cel dezvoltat de compania indiană Bharat Biotech în colaborare cu Consiliul Indian pentru Cercetări Medicale.

Următoarele vaccinuri plasate pe lista de aşteptare în vederea unei eventuale autorizări sunt vaccinul rusesc Sputnik V şi cel produs de Cadila Healthcare, denumit ZyCov-D. De asemenea, grupul american Pfizer şi partenerul său german BioNTech au solicitat aprobarea vaccinului lor pe piaţa indiană.

India a raportat joi 12.899 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. Bilanţul deceselor a crescut cu 107 şi a ajuns la 154.703 în această ţară, care înregistrează totuşi una dintre cele mai mici rate de mortalitate din lume prin prisma morţilor asociate maladiei COVID-19 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.