Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: România urcă 12 poziții în topul competitivității în turism, pe locul 56 din 140 de țări

Ghid Local
romania turism

România a urcat 12 poziţii în raportul competitivității în turism realizat de Forumul Economic Mondial, pe poziţia 56 de pe 68, şi a avut una dintre cele mai bune evoluţii alături de Egipt şi Muntenegru, relateaz MEDIAFAX.

În clasament, România se situează înaintea Israelului, a Lituaniei sau a Republicii Slovace, dar după Ungaria (locul 48), Bulgaria (45) sau Federația Rusă (39).

Conform clasamentului pe categorii, România este avantajată de resursele naturale şi culturale, oferă servicii bune, siguranţă şi promptitudine şi nu pune în pericol sănătatea turiştilor, însă este dezavantajată de infrastructura rutieră, portuară şi aeriană, arată analiza Forumului Economic Mondial.

România a avansat în aproape toate subdomeniile analizate în studiu, situându-se pe locul 51 din 140 la condiţiile de mediu, pe poziţia 49 în topul resurselor natural şi culturale, pe 29 în privinţa siguranţei şi securităţii, pe 36 la capitolul sănătate şi igienă, pe 55 în privinţa promptitudinii, pe locul 48 în tabelul sustenabilităţii mediului, pe 54 în cazul serviciilor turistice, pe 56 în privinţa resurselor naturale, pe 44 în vederea călătoriilor de afaceri.

România este o ţară cu deschidere internaţională, potrivit studiului, care o plasează în acest caz pe locul 46. De asemenea şi preţurile sunt accesibile în ţara noastră, în topul competivităţii preţurilor se situează pe poziţia 51.

România pierde la capitolul infrastructură şi mediu de business, aflându-se în aceste cazuri pe locul 70, respectiv 76. În ceea ce priveşte piaţa muncii şi resursele umane, ţara noastră ocupă locul 73.

România nu a făcut o prioritate din turism şi călătorii în 2019, ocupând în acest caz poziţia 101.

Nici infrastructura aeriană nu avantajează statul român, afându-se în acest top pe locul 72, iar în cazul infrastructurii rutiere şi portuare se situează pe locul 83.

Pe de altă parte, Spania, Franța, Germania, Japonia și Statele Unite sunt cele mai potrivite destinaţii pentru călătorii din lume, acestea ocupând primele 5 poziţii conform clasamentului turistic al Forumului Economic Mondial. Pe lângă resursele culturale şi servicii de calitate, aceste state sunt deţinătoarele celor mai bune calificative în infrastructură, arată studiul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.