Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU: Românii preferă sedan-urile și SUV-urile în detrimentul coupe-urilor și decapotabilelor

toyota.ro
sedan

STUDIU: Românii preferă sedan-urile și SUV-urile în detrimentul coupe-urilor și decapotabilelor

Românii preferă sedan-urile și SUV-urile în detrimentul coupe-urilor și decapotabilelor, însă ponderea a scăzut de la 28,9% cât era în 2022, arată un studiu de piață făcut de compania de date auto carVertical, scrie Mediafax.

Varianta sedan este cea mai populară în România, reprezentând 25,2%. SUV-urile sunt pe locul 2, cu 23,2% anul acesta.

Break-urile sunt pe locul trei ca popularitate, înregistrând o scădere de la 25,6% în 2022 la 22,8% în 2023.

Pe de altă parte ponderea monovolumelor a înregistrat o creștere.

„Anul acesta, în România aproape fiecare a patra verificare a istoricului unui vehicul a fost pentru un SUV. Este o tendință globală: break-urile și sedan-urile devin mai puțin căutate, în timp ce popularitatea SUV-urilor și MPV-urilor este în creștere pe piața mașinilor second-hand”, spune Matas Buzelis, expert auto în cadrul companiei care a făcut studiul.

Decapotabila este cel mai puțin popular tip de mașină, cu o cotă de căutare de doar 0,7%, în scădere față de anul precedent când atingea cota de 0,9%.

Coupe-urile se numără și ele printre cele mai puțin dorite mașini din România, chiar dacă ponderea lor a crescut de la 1,1% la 1,5%. Deși MPV-urile au crescut ceva în popularitate, ponderea lor este de numai 5,3% (în creștere de la 2,3% în anul precedent).

Break-urile și sedan-urile au înregistrat cea mai puternică scădere față de anul trecut, pierzând 2,9 respectiv 3,7 procente.

„Poate că principalul motiv pentru care șoferii se îndepărtează ușor, ușor de mașinile sedan este că nu sunt practice pentru cei care fac naveta în oraș. Un sedan este totuși o mașină de dimensiuni destul de mari, dar care vine cu compartimente mici de bagaje când o comparăm cu un crossover, de exemplu. Această combinație nu este ideală pentru uzul de zi cu zi. De asemenea, break-urile au devenit mai puțin populare în România precum și în alte piețe europene”, a mai spus Buzelis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.