Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: Stenturile și operațiile de bypass oferă beneficii limitate pentru bolnavii de inimă

Sanador
operatie doctori spital

Stenturile și operațiile de bypass coronarian nu sunt mai eficiente decât tratamentul intensiv cu medicamente și trecerea la un mod de viață sănătos în cazul celor care suferă de afecțiuni ale inimii, potrivit unui nou studiu, transmite publicația Washington Post, citat de Mediafax.

Studiul, realizat pe milioane de pacienți, readuce în prim plan o controversă veche. Medicii și cercetătorii dezbat de ani de azi care este cel mai bun mod de a trata boala coronariană, care apare atunci când arterele coronare se îngustează din cauza formării plăcilor de aterom.

Tratamentul standard presupune implantarea de stenturi - tuburi metalice sau din plastic care țin deschise arterele înfundate - sau operațiile de bypass coronarian.

Noul studiu, efectuat riguros și pe un număr mare de pacienți, arată că aceste două metode pot salva viața persoanelor cu afecțiuni ale inimii, dar nu sunt mai eficiente decât medicamentele carre reduc colesterolul sau trecerea la un mod de viață mai sănătos. „Nu vei prelungi viața pacientului (folosind cele două metode - n.e.)”, a declarat Judith Hochman, profesor la New York University Grossman School of Medicine și cercetătorul care a condus echipa care a realizat studiul.

Totuși, cercetarea a arătat că stenturile și operațiile de bypass coronarian sunt mai eficiente în combaterea durerii pentru persoanele care suferă de angină pectorală, cauzată de scăderea fluxului sanguin către inimă.

Studiul a fost prezentat la conferința anuală a organizației American Heart Association.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.