Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: Tinerii britanici, mai îngrijoraţi de Brexit decât de infectarea cu coronavirus

marea britanie

Tinerii britanici sunt mai îngrijoraţi de Brexit decât de infectarea cu coronavirus, arată un studiu efectuat de University College London (UCL) şi citat vineri de DPA, potrivit AGERPRES.

Cifrele luate dintr-un sondaj realizat pe un eşantion de 39.000 de respondenţi, dintre care 1.533 cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, arată că 42% dintre adulţii între 18 şi 29 de ani sunt îngrijoraţi cu privire la Brexit, în timp ce 32% se tem de infectarea cu coronavirus, potrivit universităţii.

Sondajul notează că 22% dintre tineri sunt îngrijoraţi că se pot îmbolnăvi grav din cauza virusului, comparativ cu 33% din adulţi.

Citește și: Joe Biden trage semnalul ce alarmă: China depășește SUA. Ne vor mânca prânzul

Printre altele, 30% dintre adulţi s-au declarat preocupaţi de Brexit, în timp ce 38%, în legătură cu infectarea cu noul coronavirus.

Autoarea principală a studiului, Daisy Fancourt, a declarat că diferenţa s-ar putea datora faptului că mai mulţi tineri ar opta pentru a rămâne în Uniunea Europeană, fiind de asemenea văzuţi ca mai puţin vulnerabili la coronavirus.

"Pe de altă parte, este mai puţin probabil ca persoanele mai în vârstă să fi fost afectate de noile aranjamente după încheierea perioadei de tranziţie post-Brexit, dar ele au un risc mai mare de a se îmbolnăvi serios de COVID-19, ceea ce conduce la un stres mai ridicat legat de infectarea cu coronavirus şi reduce îngrijorările cu privire la Brexit", a adăugat ea.

Datele au fost colectate între 23 decembrie 2020 şi 7 februarie 2021 ca parte a unui studiu de lungă durată al UCL numit Studiu Social COVID-19.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.