Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA acordă susținere totală pentru aderarea Suediei și Finlandei la NATO: Vom ajunge la un consens

Agerpres
Lloyd austin Anthony blinken

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, s-a declarat duminică "încrezător" că Alianţa Nord-Atlantică va ajunge la un acord pentru admiterea Finlandei şi Suediei, în pofida obiecţiilor formulate de Turcia.

Antony Blinken a declarat duminică seară că a vorbit cu ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, despre posibilitatea admiterii Finlandei şi Suediei în NATO, informează Mediafax.

"Nu vreau să fac vreo caracterizare în privinţa conversaţiilor specifice cu ministrul turc de Externe sau la sesiunile NATO, dar pot spune că am auzit în general o foarte mare susţinere pentru aderarea Finlandei şi Suediei la NATO dacă optează pentru acest lucru. Şi sunt foarte încrezător că vom ajunge la un consens asupra acestui lucru", a afirmat Antony Blinken, citat de publicaţia The Hill.

Antony Blinken s-a deplasat în Europa în ultimele zile pentru a discuta despre reacţiile la invazia militară rusă în Ucraina şi despre posibilitatea admiterii Finlandei şi Suediei în NATO.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat vineri că nu susţine aderarea Suediei şi Finlandei la Alianţa Nord-Atlantică, denunţând prezenţa unor "organizaţii teroriste" în cele două ţări nordice, referindu-se la grupuri disidente turce şi la organizaţii separatiste kurde. "Urmărim evoluţiile referitoare la Suedia şi Finlanda, dar nu avem o viziune favorabilă", a afirmat Recep Tayyip Erdogan. Duminică, Administraţia de la Ankara a transmis, conform agenţiei Reuters, că vrea ca Finlanda şi Suedia să nu mai accepte prezenţa militanţilor kurzi pe teritoriile lor.

La rândul său, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, s-a declarat "încrezător" că Turcia nu va amâna luarea unei decizii privind admiterea Finlandei şi Suediei în Alianţa Nord-Atlantică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.