Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA acuză Iranul de activităţi balistice ilegale: 'Condamnăm aceste activităţi''/ Replica Iranului

sua iran

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a afirmat sâmbătă seară (duminică dimineaţă, ora României) că Iranul a testat o rachetă cu rază medie de acţiune, prin încălcarea reglementărilor internaţionale, însă regimul islamist de la Teheran a respins acuzaţiile, scrie Mediafax.

"Iranul a testat o rachetă cu rază medie de acţiune care poate transporta mai multe ogive", a spus Pompeo, citat de NBC News.

"Condamnăm aceste activităţi", a subliniat secretarul de Stat american. Deşi nu a specificat dacă presupusa rachetă poate transporta ogive nucleare, Mike Pompeo a subliniat că Iranul nu are dreptul să efectueze "activităţi balistice cu tehnologii care pot transporta focoase atomice".

Citește și: Rusia se 'blindează': În plin conflict cu Ucraina, a fost testată noua rachetă antibalistică

În replică, Iranul a transmis că programul balistic nu încalcă rezoluţiile Naţiunilor Unite. "Programul balistic iranian este defensiv... Nu există nicio rezoluţie a Consiliului de Securitate ONU care să interzică programul balistic iranian ori testele balistice", a reacţionat Bahram Qasemi, purtătorul de cuvânt al Ministrului iranian de Externe, citat de agenţia IRNA.

Administraţia Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul şi condamnă frecvent activităţile balistice iraniene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.