Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA acuză Iranul de un atac cibernetic global: Hackerii au furat o cantitate uriașă de informații din 22 de țări

sua iran

SUA au inculpat vineri nouă cetăţeni şi o companie din Iran pentru tentativă de atacuri cibernetice, dirijate de regimul de la Teheran, împotriva a sute de universităţi americane şi internaţionale, a zeci de companii şi a unor instituţii guvernamentale americane, transmite Reuters.

Prin aceste atacuri cibernetice a fost furată o cantitate de 31 de terabiţi de date academice şi de proprietate intelectuală de la 144 de universităţi din SUA şi de la alte 176 din 21 de ţări, a precizat Departamentul american al Justiţiei, într-un comunicat.

Citește și: Acuze grave ale lui Dan Negru! De ce l-ar fi refuzat, de fapt, Televiziunea Română pe Andrei Gheorghe

La rândul său, Departamentul Trezoreriei a anunţat pe site-ul său că îi plasează sub sancţiuni pe cei inculpaţi, precum şi compania Mabna Institute, descrisă de procurorii americani ca având drept misiune să ajute instituţiile de cercetare iraniene în furtul de informaţie, scrie agerpres.ro.

'Inculpaţii sunt acum fugari de justiţie', a declarat procurorul general adjunct Rod Rosenstein, într-o conferinţă de presă, avertizând că aceştia riscă să fie extrădaţi din peste 100 de state dacă vor călători în afara Iranului.

Citește și: S-a aflat! Cine o va înlocui pe Andreea Mantea la Kanal D

Aceasta este a patra oară în ultimele luni când administraţia Trump acuză un guvern străin de atacuri cibernetice majore, o practică relativ rară în mandatul fostului preşedinte Obama.

Potrivit Departamentului Justiţiei, campania de atacuri cibernetice a avut ca ţintă conturile de email a peste 100.000 de profesori din întreaga lume.

Citește și: Lovitură GREA pentru Mugur Isărescu! Cine a inițiat un proiect de lege prin care ar urma să-i DISPARĂ IMUNITATEA

Hackerii au atacat de asemenea Departamentul Muncii al SUA, Comisia federală de reglementare în domeniul energiei şi Organizaţia Naţiunilor Unite, mai spun procurorii americani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.