Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA alocă 110 milioane de dolari pentru a reduce coliziunile dintre automobile şi animale sălbatice

masina

Departamentul american al Transporturilor a decis să aloce 110 milioane de dolari pentru a finanţa 19 proiecte în 17 state americane, destinate să reducă coliziunile dintre automobile şi animale sălbatice şi totodată să ajute animalele sălbatice să treacă în siguranţă de cealaltă parte a drumurilor, transmite Reuters.

Potrivit oficialilor federali, în fiecare an, în SUA, sunt înregistrate peste un milion de coliziuni între vehicule şi animale sălbatice mari precum cerbi, care generează costuri de peste opt miliarde de dolari. De asemenea, coliziunile între vehicule şi animale sălbatice provoacă anual aproximativ 200 de decese şi 26.000 de răniri în rândul şoferilor şi pasagerilor, potrivit Agerpres.

Unul dintre proiectele finanţate este în statul Arizona şi utilizează datele colectate prin GPS pentru a urmări direcţia în care se îndreaptă turmele de elani. "Putem să dăm dovadă de inteligenţă când vine vorba de utilizarea tehnologiei pentru a reduce aceste coliziuni", a spus Shailen Bhatt, de la Administraţia Federală a Autostrăzilor din Statele Unite.

Tot statul Arizona va primi 24 milioane de dolari pentru a ridica garduri cu o lungime de aproape 17 mile (aproximativ 17 de kilometri) de-a lungul autostrăzii Interstate-17 şi de asemenea pentru a îmbunătăţi conectivitatea între zonele de habitat ale elanilor şi cerbilor.

Statul Wyoming va primi 24,4 milioane de dolari pentru a construi un pasaj suprateran şi mai multe pasaje subterane de-a lungul unei secţiuni cu o lungime de 30 de mile din autostrada US 189. Potrivit autorităţilor locale, între 2017 şi 2021, coliziunile în care au fost implicate animale sălbatice au reprezentat aproape 20% din totalul coliziunilor în trafic pe această autostradă.

Statul Colorado a câştigat 22 de milioane de dolari pentru a construi un pasaj suprateran pe autostrada I-25 între Denver şi Colorado Springs, cele mai mari oraşe din acest stat. Noul pasaj Greenland Wildlife Overpass va fi unul dintre cele mai mari din America de Nord, în condiţiile în care va permite traversarea unei autostrăzi cu trei benzi pe fiecare sens, şi va ajuta la reducerea coliziunilor între vehicule şi elani şi cerbi.

La rândul său, statul Vermont va primi 1,6 milioane de dolari pentru designul unui pasaj subteran destinat să permită traversarea în siguranţă a unor animale mari precum ursul brun şi elanul.

După pandemie, numărul deceselor înregistrate în urma accidentelor rutiere din SUA a crescut alarmant. În 2021, decesele în urma accidentelor rutiere au crescut cu 10,5%, până la 42.915, cel mai mare număr înregistrat într-un singur an după 2005.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.