Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA amenință Coreea de Nord cu un răspuns ferm în cazul unui nou test nuclear

operationworld.com
korea coreea

Statele Unite ale Americii vor oferi un 'raspuns ferm' în cazul unui nou test nuclear nord-coreean, a declarat luni secretarul de stat adjunct american, Antony Blinken, la câteva zile dupa ce Coreea de Nord a încercat fara succes sa lanseze o racheta balistica cu raza medie de actiune, relateaza Reuters.

Coreea de Nord a efectuat un al patrulea test nuclear în ianuarie si a lansat o racheta balistica cu raza lunga de actiune luna urmatoare, încalcând rezolutiile Consiliului de Securitate al ONU. Noi sanctiuni ONU menite sa opreasca finantarea Coreii de Nord pentru programul sau nuclear au fost aprobate în unanimitate de membrii Consiliului de Securitate al ONU la începutul lunii martie în cadrul unei rezolutii elaborate de SUA si China.

'Va exista un raspuns ferm în cazul unui alt test nuclear nord-coreean', a declarat Blinken, aflat în vizita la Tokyo, adaugând ca astfel de actiuni întreprinse de Coreea de Nord sunt 'inacceptabile'.

Blinken a afirmat ca Statele Unite vor lua în considerare 'mai multe posibilitati', adaugând în acelasi timp ca este 'prematur' sa spuna exact despre ce masuri ar putea fi vorba.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.