Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA amenință Iranul cu măsuri drastice, din cauza Rusiei: 'Iranului îi e permis un comportament periculos şi ilegal'

sua rusia

SUA au ameninţat că vor lua măsuri unilaterale împotriva Iranului după ce Rusia şi-a folosit dreptul de veto în cadrul Consiliului de Securitate al ONU pentru a anula tentativele Occidentului de a condamna Teheranul pentru că armele sale au ajuns pe mâinile grupului Houthi din Yemen, scrie Reuters.

"Dacă Rusia va ţine partea Iranului în continuare, atunci noi şi aliaţii noştri vom fi nevoiţi să luăm măsuri pe cont propriu. Dacă nu vom putea face acest lucru în consiliu, atunci vom lua propriile noastre măsuri”, a spus Nikki Haley, ambasadorul american de la ONU, în cadrul unei vizite în capitala statului Honduras, Tegucigalpa.

Citește și: Ripostă DURĂ a lui Igor Dodon: Ce decizie drastică a luat președintele Republicii Moldova, după ce mai multe localități au votat UNIREA cu România

Haley nu a specificat ce tip de măsuri ar putea fi luate.

Dreptul de veto folosit de Rusia reprezintă o înfrângere pentru Statele Unite, care încearcă de câteva luni să condamne acţiunile Iranului şi au ameninţat chiar că vor ieşi din acordul nuclear din 2015 dacă "defecte dezastruoase” nu sunt reperate.

"Evident că acest vot nu va fi decisiv privind acordul nuclear. Ce pot să spun este că nu ajută. Tocmai ne-a fost confirmat ceea ce credeam deja şi anume că Iranului îi este permis un comportament periculos şi ilegal”, a spus Haley.

Preşedintele Donald Trump a avertizat aliaţii europeni săptămâna trecută că vor trebui să se angajeze până la mijlocul lui mai că vor colabora cu Washington pentru a îmbunătăţi acordul.

Citește și: Afirmaţii uluitoare ale lui Donald Trump, după atacul din Florida: 'Aş fi intrat în şcoală, chiar şi fără armă'

Deşi varianta iniţială includea şi condamnarea Iranului pentru încălcarea unui embargo privind armele impus liderilor Houthi, textul final care a fost refuzat de Rusia specifica doar că "se observă cu o îngrijorare deosebită” încălcarea embargoului de către Iran, acţiune descoperită de experţii ONU care monitorizează sancţiunile.

Rusia a pus la îndoială constatările din  raportul experţilor ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.