Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA amenință Siria: 'Nu vă apropiați de forțele coaliției internaționale'

militari armata

Statele Unite au repetat luni avertismentul către Siria de a nu se apropia de forţele coaliţiei internaţionale împotriva Statului Islamic, informează AFP.

"Ne vom apăra personalul aflat pe teren şi vom face tot ce este necesar pentru a-l apăra. Continuăm să recomandăm regimului sirian să nu se apropie de aceste zone", a declarat presei Peter Cook, purtător de cuvânt al Departamentului Apărării de la Washington.

Citește și: Două femei s-au certat timp de 8 ore și au murit de epuizare / FOTO

SUA au intervenit direct pentru prima dată, săptămâna trecută, împotriva forţelor guvernamentale siriene, trimiţând avioane de luptă în apropiere de Hasaka, în nordul Siriei, pentru a apăra forţele speciale americane care consiliază combatanţii kurzi. Aceştia au fost bombardaţi timp de două zile consecutiv de aviaţia regimului de la Damasc.

"Nu este vorba de o zonă de interzicere a zborurilor, dar (...) regimul sirian ar face bine să evite aceste zone unde operează trupele coaliţiei", a spus Cook. SUA au transmis deja acest avertisment Siriei prin intermediul Rusiei, aliata guvernului sirian. Washingtonul şi Moscova dispun de o linie de comunicare pentru evitarea problemelor între avioanele lor militare. Cook a precizat că avertismentul este adresat şi avioanelor ruse. "Dacă acestea ameninţă trupele americane, avem dreptul de a ne apăra trupele", a afirmat el.

Citește și: STUDIU Donald Trump si Hillary Clinton au profil de… psihopat

Conform agerpres.ro, secretarul de stat american John Kerry şi candidata democrată la preşedinţia Statelor Unite, Hillary Clinton, s-au pronunţat în favoarea unei astfel de zone de interdicţie aeriană, dar preşedintele Barack Obama nu a angajat resursele necesare pentru aplicarea unei astfel de măsuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.