Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA amenință China să nu livreze Rusiei arme de război: Alerta a fost dată de Blinken

Agerpres - Reuters
Janet Yellen

Janet Yellen, secretarul american al Trezoreriei, a reiterat, joi, avertismentele Administraţiei Joseph Biden adresate Chinei, cerând Beijingului să nu furnizeze asistenţă militară Rusiei şi să nu faciliteze evitarea sancţiunilor internaţionale.

"Noi am transmis clar că furnizarea de sprijin material Rusiei sau oferirea de asistenţă de orice fel pentru evitarea sancţiunilor ar fi o preocupare gravă pentru noi. Şi, categoric, vom continua să transmitem clar Guvernului chinez, companiilor şi băncilor aflate în jurisdicţia sa care sunt regulile privind sancţiunile şi la ce consecinţe grave s-ar expune dacă le încalcă", a declarat Janet Yellen, potrivit postului de televiziune CNN, cu ocazia unei reuniuni a Grupului statelor dezvoltate şi emergente (G20), desfăşurată în India.

Alerta a fost dată de Blinken

Duminică, secretarul de Stat american, Antony Blinken, a afirmat că Washingtonul are informaţii potrivit cărora China ar examina "posibilitatea de a furniza armament letal" Rusiei pentru războiul din Ucraina, avertizând că, în acest caz, ar apărea "o problemă gravă" în relaţiile dintre Beijing şi Washington. "Suntem preocupaţi de intenţia Chinei de a furniza Rusiei asistenţă militară letală. Urmărim atent situaţia", a reiterat Blinken luni, în cursul unei vizite în Turcia.

Beijingul a avertizat însă că nu va tolera "presiunile" Statelor Unite referitoare la relaţiile Chinei cu Rusia. "Statele Unite, nu China, generează preocupări prin furnizarea de armament", a afirmat Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, citat de site-ul Tagesschau.de. "Noi nu acceptăm ca Statele Unite să arate cu degetul asupra relaţiilor China-Rusia, cu atât mai puţin acţiunile de coerciţie sau presiunile", a atras atenţia Wang Wenbin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.