Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA anunță că NU vor recunoaște rezultatul alegerilor din Venezuela

BBC.com
venezuela proteste

Statele Unite nu vor recunoaşte rezultatele alegerilor prezidenţiale care se desfăşoară duminică în Venezuela, a declarat John Sullivan, adjunct al secretarului de stat american, citat de Reuters. Oficialul american a afirmat că reacţia la scrutin va fi discutată luni, la o reuniune a G20 la Buenos Aires, informează Agerpres.

SUA au în vedere posibilitatea extinderii în domeniul petrolier a sancţiunilor împotriva regimului de la Caracas. Sullivan a arătat că trebuie evitate măsurile care ar afecta poporul venezuelean şi că sunt vizaţi doar oficialii. "Nu dorim să facem rău ţării într-un fel care ar fi greu de remediat după restabilirea democraţiei", explicat el.

Vezi și: Alegeri locale în Republica Moldova: La ora 18h00, 29% din alegători au votat în Chișinău și peste 30% în Bălți

Opoziţia din Venezuela boicotează alegerile prin care preşedintele Nicolas Maduro urmăreşte să îşi asigure un mandat de şase ani. Acesta a declarat, după ce SUA au anunţat vineri noi sancţiuni împotriva unor oficialităţi venezuelene: "Puţin îmi pasă că sunt calificat ca 'dictator'. (...) Nu contează că ei nu recunosc - preşedintele Venezuelei este ales de popor, nu de Donald Trump".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.