Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA anunţă că l-a ucis într-un atac pe un lider ISIS în estul Siriei, după ce dronele folosite fuseseră hărţuite anterior de avioane ruse

stirileprotv.ro
ISIS

Aviaţia americană a efectuat un atac cu drone în data de 7 iulie, care l-a ucis pe un lider ISIS în estul Siriei, a anunţat duminică CENTCOM, Comandamentul Central al SUA, relatează Reuters, potrivit news.ro.

CENTCOM precizează că în atac au fost folosite aceleaşi drone MQ-9 care „ceva mai devreme în cursul zilei fuseseră hărţuite de avioane ruseşti într-o întâlnire care a durat aproape două ore”, se arată într-un comunicat.

„Comandamentul central al SUA a efectuat o lovitură în Siria care a dus la moartea lui Usamah al-Muhajir, un lider al ISIS în estul Siriei”, spune comunicatul fără a oferi mai multe detalii despre al-Muhajir.

În ultimul an, Washingtonul şi-a intensificat raidurile şi operaţiunile împotriva suspecţilor ISIS în Siria, ucigând şi arestând diverşi lideri ai săi care s-au adăpostit în zonele aflate sub controlul rebelilor susţinuţi de Turcia, după ce grupul şi-a pierdut ultimul teritoriu pe care îl deţinea în Siria în 2019.

Campania condusă de SUA, care l-a ucis şi pe fostul şef al Statului Islamic, Abu Bakr al Baghdadi, cel care se declarase „califul tuturor musulmanilor”, i-a vizat de atunci pe liderii care i-au supravieţuit, mulţi dintre ei fiind suspectaţi că planificaseră atacuri în străinătate.

Cu toate acestea, comandanţii militari americani spun că ISIS rămâne o ameninţare semnificativă în regiune, deşi capacităţile sale au fost degradate, posibilitatea de a-şi restabili reţeaua fiind slăbită.

Statul Islamic a controlat o treime din Irak şi Siria la apogeul său, în 2014. Deşi a fost învins în ambele ţări, militanţii săi continuă să conducă atacuri insurgente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.