Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA anunţă noi sancţiuni împotriva Rusiei

capital.ro
sua rusia

Administraţia de la Washington a anunţat, joi, sancţiuni suplimentare împotriva unor persoane şi companii acuzate de implicare în furnizarea de echipamente pentru invazia militară a Rusiei în Ucraina.

Departamentul american al Trezoreriei şi Departamentul de Stat de la Washington au anunţat sancţionarea a 120 de persoane şi entităţi, în scopul "afectării capabilităţilor Rusiei de a susţine războiul din Ucraina".

"Aceste sancţiuni vor restricţiona accesul Rusiei la materiale esenţiale, vor limita producţia de energie şi capabilităţile de export, vor reduce utilizarea sistemului financiar internaţional şi vor contracara complicitatea la evitarea sancţiunilor", a declarat secretarul de Stat american, Antony Blinken, scrie Mediafax.

"De când Rusia a lansat invazia de amploare în Ucraina, Statele Unite, în colaborare cu aliaţii şi partenerii au adoptat acţiuni fără precedent pentru a impune costuri Rusiei şi a promova tragerea la răspundere a persoanelor şi entităţilor care susţin războiul ilegal al Rusiei. Vom fi în continuare alături de Ucraina cât timp va fi necesar", a subliniat Antony Blinken, conform unei declaraţii postate pe site-ul Departamentului de Stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.