Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA așteaptă explicații din partea Serbiei privind documentul semnat cu Rusia: 'Ne este greu să înțelegem'

Operation World
Serbia Kosovo

Ambasadorul SUA la Belgrad, Christopher Hill, a declarat că în acest moment nu trebuie să se semneze nimic cu Rusia. Hill a subliniat că SUA nu știu exact ce presupune acordul semnat de Serbia cu Rusia la New York, dar așteaptă explicații din partea Belgradului. Hill a declarat că în timpul Adunării Generale ONU cu delegația Serbiei "au avut loc discuții deosebit de bune și fructuoase pe teme politice".

"Abia acum am aflat de semnarea acestui document, care încă nu a devenit public" – a declarat Hill, după forumul regional organizat la Belgrad privind buna guvernanță și politicile anticorupție în aceste timpuri de incertitudine geopolitică, scrie Rador.

Hill a subliniat că în acest moment nimeni nu ar trebui să semneze ceva cu Rusia, în afară de "bieții recruți care sunt obligați". "Acesta este motivul pentru care ne este greu să înțelegem existența unui astfel de document. Avem speranța că vom primi o explicație" – a declarat Hill.

"SUA au speranța că Serbia va privi situația în ansamblu. SUA sprijină obiectivul, pe care Serbia singură l-a ales, de a se apropia de Uniunea Europeană. De asemenea, așteptăm ca Serbia să-și diversifice sursele de energie și să-și reducă dependența de Rusia, care în mare măsură se bazează pe șantaj și presiuni. Dorim să înțelegem pe ce se bazează relațiile dintre Serbia și Rusia" – a declarat Hill.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.