Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA atacă Venezuela în termeni duri: 'Maduro face ABUZ de putere'

el comercio
mike pence, maduro

Vicepreşedintele american Mike Pence a declarat joi la o conferinţă a liderilor latino-americani că Venezuela este un prim exemplu pentru ceea ce se întâmplă atunci când democraţia este subminată şi a cerut statelor din regiune să condamne guvernul de la Caracas pentru abuz de putere, relatează vineri Reuters, conform agerpres.

"Trebuie doar să privim spre Venezuela pentru a vedea ce se întâmplă atunci când democraţia este subminată", a spus Mike Pence la Miami.

INCENDIU devastator la cea mai mare fabrică de caşmir din Mongolia - FOTO/VIDEO

"Prăbuşirea în autoritarism a acestei naţiuni cândva bogate a împins ţara în sărăcie şi a provocat suferinţe nespuse pentru poporul venezuelean", a declarat Mike Pence la Conferinţa privind prosperitatea şi securitatea în America Centrală.

"Trebuie să ne unim cu toţii vocile şi să condamnăm guvernul venezuelean pentru abuz de putere şi pentru abuzul faţă de poporul său", a mai spus oficialul american.

Afectată de o criză economică severă, Venezuela, stat membru al Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol, a fost recent marcată de ciocniri între forţele de securitate şi protestatarii antiguvernamentali. Cel puţin 69 de persoane au murit în timpul amplelor proteste de stradă din Venezuela de la începutul lunii aprilie, sute de alte persoane fiind rănite.

SUA vand Qatarului avioane F-15 de 12 miliarde de dolari

Opoziţia şi-a exprimat nemulţumirea faţă de planul lui Maduro ca noua Constituţie a Venezuelei ce va fi redactată de Adunarea Constituantă să fie supusă unui referendum consultativ, fiind de părere că însuşi principiul lansării acestui proces de înlocuire a legii fundamentale trebuia supus unui consultări populare.

Venezuela, care deţine cele mai mari rezerve de petrol din lume, se confruntă cu cea mai gravă criză economică din istoria sa şi o penurie acută de alimente şi medicamente. Fondul Monetar Internaţional estimează că inflaţia în Venezuela va ajunge la 1.600% în acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.