Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au anunțat că nu îl recunosc, Vladimir Putin îl felicită: Mesajul liderului rus pentru Nicolas Maduro, reales preşedinte al Venezuelei

Business Insider
putin, casual

Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a felicitat luni pe Nicolas Maduro pentru realegerea acestuia la preşedinţia Venezuelei, în urma unui scrutin denunţat de opoziţia venezueleană şi de numeroase ţări ca fiind o "farsă", într-un context de criză socială şi economică, informează AFP şi TASS.

Într-o telegramă de felicitare, "preşedintele rus i-a urat lui Nicolas Maduro sănătate şi succes în rezolvarea provocărilor sociale şi economice cu care se confruntă ţara", a anunţat Kremlinul într-un comunicat.

Citește și: Starbucks modifică politicile comerciale: Ce trebuie să știe toți clienții

Realegerea lui Nicolas Maduro în funcţia de preşedinte al Venezuelei este o 'farsă', a declarat luni vicepreşedintele american Mike Pence, relatează AFP.

'Alegerile din Venezuela sunt o glumă, nici libere, nici corecte. Rezultatul nelegitim este încă o lovitură pentru tradiţia democratică mândră a Venezuelei', a spus Mike Pence, adăugând că Statele Unite nu vor sta cu mâinile încrucişate 'în timp ce Venezuela se prăbuşeşte şi mizeria continuă să afecteze oamenii curajoşi'.

Citește și: Dragnea dă din casă: Ce vrea să facă Executivul cu Pilonul II de pensii

Nicolas Maduro a fost reales duminică preşedinte al Venezuelei. Procesul electoral a fost contestat atât în ţară, cât şi pe plan extern, scrie agerpres.ro.

Potrivit comisiei electorale naţionale, prezenţa la urne a fost de 46,1%, faţă de 80% la precedentele alegeri prezidenţiale, din 2015. De data aceasta, principalele forţe de opoziţie au făcut apel la boicot. Datele oficiale anunţate de comisie arată că Maduro a obţinut 5,8 milioane de voturi, iar cel mai bine plasat adversar, Henri Falcon, 1,8 milioane.

Citește și: Liberalii amenință cu o nouă plângere penală: ”Ajunge…! Este clar că pe hoţi doar cătuşele îi sperie…”

Nicolas Maduro a ajuns preşedinte în 2013, fără a fi ales, după moartea predecesorului său, Hugo Chavez, şi se proclamă continuator al doctrinei socialist-populiste cunoscute sub numele de "chavism". A fost ales printr-un scrutin extraordinar în 2015, iar în urma scrutinului de duminică va dispune de un nou mandat prezidenţial, de data aceasta de 6 ani, începând din ianuarie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.