Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au atacat, aerian, Al Qaida, în Yemen

al qaida

Statele Unite au anunţat joi că au efectuat peste 20 de lovituri aeriene de precizie asupra unor obiective ale organizaţie teroriste Al Qaida din Yemen, informează Reuters.

Pentagonul a afirmat că atacurile au vizat militanţi, echipamente, sisteme de armament greu, infrastructuri şi poziţii ale Al Qaida în guvernoratele yemenite Abyan, Al Bayda şi Sabwah. Reuters arată că atacurile cu drone şi avioane militare au constituit prima operaţiune importantă în Yemen după misiunea din ianuarie a unui comando american, scrie agerpres.ro.

Căpitanul de marină Jeff Davis, purtător de cuvânt al Departamentului Apărării, a declarat că "loviturile vor diminua capacitatea Al Qaida de a coordona atacuri teroriste în exterior şi vor limita capacitatea de a utiliza teritoriile cucerite de la guvernul legitim al Yemenului ca spaţiu sigur pentru conspiraţii teroriste".

Locuitori şi oficiali din sudul Yemenului au afirmat că în urma a două dintre lovituri au fost ucişi cel puţin nouă presupuşi militanţi islamişti.

Pe 29 ianuarie, un raid al unui comando american împotriva Al Qaida - prima operaţiune de acest gen autorizată de preşedintele Donald Trump - a fost salutată de Casa Albă ca un succes, deşi, pe lângă uciderea unor militanţi, s-a soldat cu moartea unor femei şi copii, precum şi a unui luptător al comandoului SEAL al Marinei Militare a SUA.

Trump a declarat marţi Congresului că misiunea respectivă "va duce la multe alte victorii în viitor", dar o sursă oficială a sugerat agenţiei Reuters că planificarea loviturilor aeriene de joi începuse deja înainte de operaţiunea de comando.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.