Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au avertizat Coreea de Nord împotrivă oricărui nou test nuclear

AP
Kim Trump

Statele Unite au avertizat miercuri Coreea de Nord, în cursul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU organizate de Washington, împotriva oricărui nou test nuclear sau de rachete balistice intercontinentale, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Continuarea testelor de rachete balistice este profund contraproductivă", a subliniat ambasadoarea americană la ONU, Kelly Craft, îndemnând Phenianul să se angajeze în negocieri cu Statele Unite.

În caz contrar, "va trebui să fim pregătiţi cu toţii în Consiliul de Securitate pentru a acţiona în consecinţă", a adăugat diplomata americană, referindu-se implicit la posibilitatea unor noi sancţiuni internaţionale.

Recent, Coreea de Nord a promis "un cadou de Crăciun" dacă americanii nu îşi schimbă abordarea înainte de sfârşitul anului şi este menţinută actuala situaţie.

După ce şi-a intensificat în ultimele luni tirurile de rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune, Phenianul a anunţat duminică realizarea cu succes a unui misterios "test foarte important" în baza de la Sohae, menit să schimbe "statutul strategic" al dictaturii comuniste din Asia de Est.

Statele Unite rămân angajate în favoarea unei soluţii paşnice "şi sunt dispuse să facă dovadă de supleţe în această abordare", a subliniat Kelly Craft. "Nu putem acţiona singuri, Coreea de Nord trebuie să ia decizia dificilă dar curajoasă de a lucra cu noi", a mai spus ambasadoarea americană.

"Teste nucleare şi de rachete" balistice intercontinentale "nu vor aduce mai multă securitate Coreii de Nord", a insistat ea.

În cursul reuniunii, a doua în decurs de o săptămână (prima cu uşile închise a avut loc la solicitarea europenilor), China şi Rusia au cerut încă o dată relaxarea sancţiunilor economice pentru a angaja o "dinamică pozitivă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.