Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au avut o creştere economică de 33,1% în trimestru al treilea al anului 2020

economictimes.com
economie

Statele Unite au avut o creştere economică de 33,1% în trimestru al treilea al anului 2020, anunţă Departamentul american al Comerţului, citat de CNBC, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit estimărilor preliminare, în perioada iulie-septembrie, PIB-ul SUA a crescut cu 33,1%. Economiştii estimau o creştere de 32% în trimestrul al treilea. Este vorba de cea mai mare creştere economică a SUA din perioada postbelică. Precedentul record al creşterii economice era de 16,7%, în primul trimestru al anului 1950.

Economia SUA a avut o scădere extrem de mare, de 31,4%, în trimestrul al doilea al anului 2020, în contextul suspendării activităţilor economice din cauza restricţiilor antiepidemice.

Citește și: STATISTICI Sancțiunile în justiție - pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Toate sancțiunile contestate la ÎCCJ de judecători sau procurori au fost admise

Creşterea economică din trimestrul al treilea a fost stimulată de creşterea consumului şi de reluarea activităţilor de afaceri, în principal în sectorul imobiliar.

"În lipsa unor măsuri suplimentare de stimulare economică, prognoza pentru trimestrul al patrulea este a unei creşteri de 4%, deşi marja de eroare a calculelor este foarte mare", afirmă Ian Shepherson, economist la firma de consultanţă financiară Pantheon Macroeconomics.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.