Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au comis o eroare majoră politizând industria petrolieră, acuză ministrul iranian al petrolului

Pixabay
sonda petrol

Statele Unite au făcut o "eroare majoră" politizând industria petrolieră şi folosind-o ca armă, a declarat marţi Bijan Zanganeh, ministrul iranian al Petrolului, citat de agenţia de presă IRNA potrivit Agerpres.

"America a făcut o greşeală majoră prin politizarea industriei petroliere şi utilizarea acesteia ca armă, pe o piaţă fragilă", a afirmat Bijan Zanganeh.

Un responsabil militar de la Teheran a declarat, luni, că Iranul ar putea bloca tranzitul maritim prin Strâmtoarea Hormuz ca reacţie la decizia Administraţiei Donald Trump de a nu mai accepta excepţii privind importurile de petrol iranian.

Administraţia Donald Trump a anunţat luni că nu va mai acorda niciunei ţări exceptări de la sancţiunile SUA privind importurile de petrol din Iran, intensificând presiunile asupra regimului de la Teheran. Decizia afectează în principal China, India, Japonia, Coreea de Sud şi Turcia.

Un oficial din cadrul Administraţiei Donald Trump a declarat că blocarea Strâmtorii Hormuz, o rută de tranzit esenţială situată la intrarea în Golful Persic, ar fi inacceptabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.