Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA condamnă bombardamentele rușilor de miercuri: 'Nu par să aibă niciun scop militar'

dreamstime.com

Administrația Statelor Unite a condamnat miercuri loviturile ruse asupra infrastructurii de energie electrică din Ucraina, informează Rador.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, Adrienne Watson, a declarat într-un comunicat că Rusia "recurge din ce în ce mai mult la atacuri oribile împotriva poporului ucrainean, la lovituri punitive care afectează infrastructura rețelei energetice, și face acest lucru în mod deliberat, în timp ce se apropie iarna".

Adrienne Watson a precizat că loviturile "nu par să aibă niciun scop militar", ci "în schimb, promovează obiectivul regimului Putin de a spori suferința și moartea" în rândul ucrainenilor. De asemenea, SUA au avertizat că acțiunile arată că "Rusia este dispusă să crească riscul unui incident de siguranță nucleară, care ar putea nu numai să afecteze și mai mult Ucraina, ci și întreaga regiune". Potrivit ultimelor informaţii, alimentarea cu energie electrică în oraşul ucrainean Lvov a fost restabilită în proporţie de 90%, după atacurile aeriene ruse care au lăsat fără curent electric o mare parte din țară

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.