Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au folosit muniție de război într-un antrenament în Coreea de Sud: Ce anunț au făcut asiaticii

armata soldati razboi militari

Bombardiere şi avioane de luptă ale armatei americane au participat joi în Coreea de Sud la un exerciţiu de luptă cu muniţie adevărată, o demonstraţie de forţă la adresa Phenianului după ultimul tir cu rachetă nord-coreean pe deasupra Japoniei, a anunţat Seulul, relatează AFP.

'Forţele aeriene sud-coreene şi americane au efectuat un exerciţiu în spaţiul aerian menit să combată lansările repetate cu rachete balistice de către Coreea de Nord şi dezvoltarea armelor sale nucleare', au anunţat forţele aeriene sud-coreene într-un comunicat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Import de la România Tv! Cine va avea emisiune la Antena 3

Două bombardiere B-1B care au decolat de pe insula Guam din Pacific şi două avioane de luptă F-35B ale Puşcaşilor marini de la baza Iwakuni, din Japonia, au luat parte la exerciţiu, alături de patru avioane de luptă sud-coreene.

Exerciţiul a avut loc în provincia Gangwon, la 150 de kilometri sud de Zona demilitarizată (DMZ), la frontiera între cele două Corei.

Citește și: Guvernul Tudose lovește în producătorii de apă minerală! Ce schimbări majore a făcut

Survolarea peninsulei de către bombardiere B-1B a provocat nemulţumirea Phenianului, care a anunţat ca reacţie că intenţionează să lanseze patru rachete în apropierea insulei Guam.

Un purtător de cuvânt al forţelor aeriene sud-coreene a declarat că exerciţiul nu are legătură cu manevrele militare anuale 'Ulchi Freedom Guardian' (UFG), care s-au încheiat joi.

Citește și: Bucureștenii primesc o lovitură strașnică! Ce nouă taxă vor fi obligați să plătească

Zeci de mii de soldaţi sud-coreeni şi americani au participat timp de două săptămâni la aceste manevre în mare parte bazate pe simulări pe calculator.

Aceste exerciţii anuale sunt văzute de Phenian ca o repetiţie pentru invadarea teritoriului său. În fiecare an, Coreea de Nord ameninţă cu represalii militare.

Citește și: Tudose s-a răzgândit! Ce categorie de salariați nu vor mai fi scutiți de impozit .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.