Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au impus sancţiuni împotriva a două societăţi acuzate că folosesc lucrători nord-coreeni expatriaţi

Seldon.News
Coreea de Nord

Statele Unite ale Americii (SUA) au impus marţi sancţiuni împotriva a două societăţi acuzate că folosesc în continuare mână de lucru nord-coreeană expatriată în străinătate, în pofida expirării unui ultimatum al ONU menit să pună capăt acestei importante surse de venituri pentru Coreea de Nord, informează AFP şi Reuters potrivit Agerpres

Sancţiunile, care prevăd o îngheţare de eventuale bunuri ale acestor companii în SUA şi le barează accesul la sistemul financiar american, intervin într-un moment în care apropierea diplomatică angajată în urmă cu doi ani între Washington şi Phenian se află în impas.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ameninţat cu testarea unei noi arme şi a anunţat sfârşitul moratoriului asupra testelor nucleare şi de rachete intercontinentale.

Măsurile Departamentului american al Trezoreriei vizează Korea Namgang Trading Corporation, o societate nord-coreeană acuzată că are încă lucrători în Rusia, Nigeria şi în Orientul Mijlociu, precum şi Beijing Sukbakso, întreprindere chineză ce gestionează închirierea şi plata acestei mâini de lucru expatriate.

"Exportul de lucrători nord-coreeni aduce venituri ilegale guvernului Coreei de Nord, cu încălcarea sancţiunilor ONU", a protestat secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, într-un comunicat.

La 22 decembrie 2017, în timp ce tensiunile atingeau paroxismul în Peninsula Coreeană din cauza programelor nuclear şi balistic nord-coreene, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluţie prin care dădea doi ani tuturor ţărilor pentru a-i trimite acasă pe lucrătorii nord-coreeni. Prin urmare, acest termen a expirat de trei săptămâni.

În 2017, responsabili americani afirmau că Phenianul avea circa 100.000 de lucrători expatriaţi care îi asigurau o jumătate de miliard de dolari pe an

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.